3 ushqimet çudibërëse që duhet t’i hani gjithmonë nëse vuani nga koliti, veprojnë më shpejt se il’açet

Koliti është një ndër patologjitë më të shpeshta, të dia.gnostikuara vitet e fundit. Dieta e varfër ushqimore, ab.uzimi me ushqimet e yndyrshme dhe të thata, konsumi i tepruar i alk.oolit janë disa prej shkaqeve kryesore që çojnë në shfaqjen e kolitit. Sim.ptomat kryesore janë dhi.mbjet e barkut, diarreja, gazra në aparatin tretës, kap.sllëk dhe vështirësi në jashtëqitje. Ja, disa këshilla rreth ushqimeve që duhet konsumuar nëse vuani nga koliti: 

Loading poll ...

1.Kosi: Kosi është një ndër ushqimet që nuk duhet të mungojë kurrë në regjimin ushqimor të personave që vuajnë nga koliti. Ai ka në përmbajtjen e tij acid laktik, një substancë që lufton inf.lamacionin e sistemit tretës dhe veprimin e radilave të lira në organizëm. Mjekët rekomandojnë të hani 200 g kos në ditë, mund ta hani shqeto ose të shoqëruar me fruta.

2.Karota: Karota është e pasur me fibra dhe përbërës me veti antiinflamatiore që rrisin florën bakterale të zorrëve dhe i mbron ato nga veprimi i radikaleve të lira. Konsumi i përditshëm i karotave dhe lëngut të tyre përmirëson ndjeshëm sistemin tretës.

3.Banania: Banania përmban shumë fibra të tretshme në ujë, ku ndër më të rëndësishmet është pektina, e cila pasi përthithet nga sistemi tretës, normalizon vlerat e pH-it në zorrë dhe parandalon diarrenë dhe kapsllëkun. Përbërësit e tjerë kaliumi dhe magnezi përmirësojnë shëndetin intestinal. Merrni një ose dy banane të pjekura mirë dhe kalojini në frulator me pak mjaltë dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .