4 përfitime të pabesueshme që marrim nga hudhra

Edhe shkenca moderne po e shikon hudhrën njësoj si lashtësia, një ushqim i fuqishëm që ndihmon në përmirësimin dhe trajtimin e shumë problemeve shëndetësore.

Ne ju sjellim me poshte vetitë e pabesueshme që ka hudhra në shëndetin e njeriut.

E dimë që hudhra nuk mban një aromë edhe aq të pëlqyer, por efektet e saj janë të mëdha. Ne ju sugjerojmë të përdorni hudhrën me qumësht që aroma e saj të mos jetë e lartë. Ose të hani mollë, majdanoz apo spinaq. Janë ushqime që largojnë aromën shumë shpejt.

1. Ul rrezikun e kan.cerit të mushkërive

Related image

Konsumimi dy herë në javë i hudhrës gjatë një periudhe 7 vjeçare ka ulur me 44% rrezikun e kan.cerit të mushkërive, sipas një studimi të kryer në Kinë. Duke iu referuar këtij hulumtimi, ju sugjerojme  të përdorni hudhrën në gatime pasi është një agjent kimik që parandalon kan.cerin.

2. Parandalon kan.cerin e trurit

Related image

Elementët që ndodhen në hudhër kanë veti shkatërruese ndaj qelizave vde*jeprurëse në tru. Shkencëtarët e Universitetit Mjekësor në Kaliforninë e Jugut

3. Janë an.tibiotikë të fuqishëm

Image result for garlic and brain

Hudhra ka një përbërës 100 herë më efektiv sesa dy an.tibiotikë, sipas një studimi të botuar në Journal of Chemotherapy Antimicrobial. Hudhra shkatërron baktere që shkaktojnë së.mundje.

4. Mbron zemrën

Image result for garlic and heart

Hudhra përmban kimikate që mbrojnë zemrën. Diallyl trisulfide, një komponent i vajit të hudhrës, ndihmon në mbrojtjen e zemrës gjatë op.eracionit ka.rdiak dhe pas një su.lmi në zemër. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .