5 zgjidhjet për këmbët e fryra që mund t’i bëni në shtëpi; Ndiqni këto rregulla dhe do të ndiheni më mirë

Mbajtja e ujit gjithashtu mund të njihet si mbajtje fluide ose edemë, dhe ndodh kur shumë lëngje depozitohen brenda trupit. Zakonisht është brenda sistemit të qarkullimit të gja.kut ose brenda indeve ose në zgavra dhe zakonisht mund të shkaktojë ënjtje në duar, këmbë. Ka disa arsye për mbajtjen e lëngjeve të cilat nuk janë serioze dhe gratë në veçanti mund ta përjetojnë atë rregullisht si pjesë e ciklit të tyre ripr.odhues.

Mbajtja e ujit mund të jetë gjithashtu sim.ptomë e një gjendjeje të rëndë mje.kësore, siç është sëm.undja e veshkave. Nëse keni mbajtje të papritur dhe të pashpjegueshme të ujit, kërkoni menjëherë ndihmë mjekësore. Në raste të tjera kur ënjtja ose shqetësimi është i butë, provoni këto mjete të thjeshta shtëpiake për të lehtësuar këtë çështje:

1.Hani më pak kripë. Healthline shpjegon se natriumi lidhet me ujin në trup dhe ndihmon për të ruajtur ekuilibrin e lëngjeve dhe rreth qelizave. Nëse hani shumë natriumi, trupi juaj do të mbajë shumë ujë. Nëse mendoni se nuk i shtoni shumë kripë dietës suaj, shikoni informacionin ushqimor në paketimin e ushqimeve të përpunuara. Natriumit në artikujt si supë e konservuar ose patate është tepër e lartë.

2. Ushtroni rregullisht. Ushtrimi është jetësor për qarkullim të shëndetshëm, pa të cilin rrjedha e gja.kut dhe presioni në kapilarët tuaj mund të ndikojnë në mbajtjen e lëngjeve në gjymtyrët tuaja. Sot Mjekësia rekomandon ngritjen e këmbëve disa herë në ditë për të shmangur këtë dhe për të ushtruar rregullisht.

3.Rrisni proteinën tuaj. Njerëzit me mangësi proteinash mund të luf*ojnë me mbajtjen e ujit, sepse trupat e tyre nuk janë në gjendje të marrin ujin nga hapësira e indeve në kapilarët. Kjo është arsyeja kryesore që ju shihni stomakët e fryrë tek njerëzit e keq ushqyer.

4. Provoni Vitamin B6. Kjo vitaminë është treguar e efektshme në reduktimin e mbajtjes së ujit dhe mund të merret lehtësisht nga banane, patate, arra dhe mishi.

5. Pini më shumë ujë. Mund të duket kundërshtuese, por uji i pijshëm është thelbësor nëse jeni i fryrë. Ndihmon për të nxjerrë lëngjet e tepërta jashtë trupit. Megjithatë, duhet të pimë ujë në stomak bosh për të pasur këtë efekt. Prandaj, hyni në praktikën e pirjes së dy gotave ujë para mëngjesit dhe përsëri para shtratit dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .