7 efekte të këqija nëse ne nuk hamë mëngjes. Te gjithe duhet ti dini

Pra, keni dëgjuar shumë herë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës. Dhe, është e vërtetë.

Loading poll ...

Mëngjesi është vakti i parë i ditës sonë dhe e thyen “agjërimin” që kemi përjetuar gjatë orëve të gjata të natës. Problemi me mëngjesin është se kaq shumë njerëz janë në ngut dhe mëngjesi është gjëja e parë e ditës që e shmangin.

1.Kapërcimi i mëngjesit ju bënë të shtoni peshë

Kur shmangni mëngjesin, ju po e vendosni veten për të kaluar një ditë të keqe. Kur organizmi juaj punon me bark të thatë, shpesh keni nevojë për ushqime me sheqer dhe ushqime yndyrore.  Sa më i lartë të jetë niveli i urisë, aq më shumë ushqim do të konsumoni. Pra, kapërcimi i mëngjesit mund të çojë në shtim të peshës.

2.Nivelet e humorit dhe energjisë
Për shkak se trupi e kthen ushqimin në energji, studimet tregojnë se kapërcimi i mëngjesit mund të ndikojë në nivelet tona të energjisë gjatë gjithë ditës. Ajo gjithashtu mund të ndikojë në disponimin tonë. Ata që kalojnë mëngjesin shpesh përjetojnë një nivel të lartë lodhje në fillim të ditës. Dhe, duke lënë mënjanë mëngjesin mund të ndikojë në aftësitë e dobëta të kujtesës.

3.Shëndeti i zemrës

Ata që kalojnë mëngjesin janë duke e vënë veten në një rrezik më të lartë të sëm.undjeve të zemrës. Kur nuk ushqeni siç duhet trupin tuaj, ju jeni në rrezik të rritjes së hipertensionit, arterieve të bllokuara dhe sëm.undjeve kronike kardiovaskulare. Mund të jeni edhe subjekt i një rre.ziku më të lartë – su.lmit në zemër!

4.Rre.ziku i diabetit
Ekziston një arsye e fortë midis zakoneve të ushqimit dhe shëndetit tuaj. Ata që shmangin ngrënien e mëngjesit janë në një rre.zik të lartë të zhvillimit të diabetit të tipit 2. Mëngjesi ndihmon në rregullimin e sheqerit në gja.k në mënyrë të shëndetshme, kështu që është e rëndësishme për shëndetin tuaj të përgjithshëm për të mos e shmangur mëngjesin.

5.Rreziku i kan.cerit
Shmangia e mëngjesit mund të shkaktojë që ju të abuzoheni me sëm.undje të kan.cerit . Kjo do të rrisë rrezikun e obezitetit. Sipas hulumtimit, njerëzit mbipeshë dhe të trashë kanë një rre.zik në rritje të zhvillimit të kan.cerit.

6.Renia e flokeve

Ushqimi  ndikon në të gjitha pjesët e trupit tuaj në mënyra të ndryshme. Kur ju humbni proteinat që ju nevojiten, edhe flokët tuaj mund të afektohen. Mëngjesi luan një rol të madh në promovimin e rritjes së flokëve dhe shamngia e mëngjesit  rregullisht mund të çojë në humbjen e flokëve.

7.Metabolizmi
Mëngjesi i jep metabolizmit tuaj një fillim dinamik. Është vakti i parë i ditës! Sipas studimeve, njerëzit që hanë mëngjes rregullisht kanë një nivel më të lartë të funksionimit të metabolizmit dhe je lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .