7 Shenjat më të rëndësishme që tregojnë se keni probleme me dëgjimin

Deri në 37 milionë njerëz po vuajnë nga humbja e dëgjimit, sipas ËebMD. Ky dëmtim i shkaktuar nga një numër faktorësh dhe kushtesh ekzistuese ndikon shumë në mirëqenien mjekësore, emocionale dhe sociale të pacientit. Për këto arsye është e rëndësishme të kuptojmë se çfarë shkakton humbjen e dëgjimit, si dhe shenjat dhe simptomat për t’u kujdesur.

Loading poll ...

“The Better Hearing Institute” shpjegon se ka teknologji dhe përparime të mëdha që ndihmojnë pacientët me humbje të dëgjimit të bëjnë jetë më të shëndetshme. Shenjat e mëposhtme mund të jenë tregues që po kaloni disa probleme të tilla:

Humbja e simptomave të dëgjimit mund të ndodhë gradualisht, ose mund të vijnë shpejt dhe papritur. Kur ndodh humbja e dëgjimit, njerëzit priren të gjejnë mënyra për t’u përballuar me të

1. Dhimbja / presion në një ose të dy veshët

2. Marramendje

3. Kumbimi në vesh

4. Kur i kërkoni njerëzve të përsërisin gjërat disa herë

5. Kur ngrini volumin e televizorit ose të radios

6. Keni vështirësi në kuptimin e asaj që njerëzit po thonë

7. Ndjeheni të shqetësuar për takimin me njerëz të rinj sepse keni vështirësi në biseda .Krahas punes tone te palodhur per t’iu informuar, na e shperbleni dhe ju qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur ( Foton apo Videon qe ndodhet me poshte ) . Faleminderit per mirkuptimin .