7 shenjat që tregojnë se keni mungesë hekuri

Rreth 9% e grave vuajnë nga mungesa e hekurit, sipas studimeve të kryera nga Centers for Disease Control and Prevention, por kjo shifër është akoma më e lartë për gratë aktive fizikisht, pohojnë ekspertët.

1. Lodhja

Trupi përdor hekurin për të krijuar hemoglobinën, substanca që gjendet tek rruazat e kuqe dhe mbart oksigjenin. Kur nuk keni mjaftueshëm, qeliza të shëndetshme gja.ku, ju do të ndiheni të lodhur.

2. Vështirësi në përqendrim

Sinteza e neurotransmetuesve mund të jetë e ndryshme tek njerëzit me mangësi hekuri, duke çuar në funksionalitete më të ulëta se normalja.

Loading poll ...

3. Apatia

Një tjetër pasojë e kësaj sinteze është apatia ndaj asgjëje dhe gjithçkaje: miqve, familjes, punës madje dhe telenovelës.

4. Vështirësia në frymëmarrje

Kjo gjë mund t’ju ndodhë edhe nëse ushtroheni në palestër ose jeni duke ecur me makinë. Në qoftë se nuk keni mjaftueshëm hekur në gja.k, trupi ndihet i uritur për oksigjen.

5. Vështirësi gjatë stërvitjes suaj të përditshme

Ndieni vështirësi për të kryer të njëjtin numër ushtrimesh si disa javë më parë edhe pse nuk e keni ndërprerë stërvitjen? Nivelet e ulëta të hekurit, mund t’ju shkaktojnë rënie të rezistencës sipas një studimi të fundit të Cornell.

6. Muskuj të lënduar

Në qoftë se bëni tërheqje muskulore në palestër dhe dhimbjen më pas e ndieni më gjatë se zakonisht, do të thotë që mungesa e hekurit, privon aftësinë e muskujve për t’u ripërtërirë shpejt dhe dhimbja do të zgjasë.

7. Ngjyra e zbehtë e pazakontë e lëkurës

Dukeni pak i/e zbehtë kohët e fundit? Kjo nuk është një shenjë e mirë. Një aparencë e tillë mund t’ju shkaktohet nga qarkullimi i reduktuar i gja.kut dhe zvogëlimi i numrit të rruazave të kuqe. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .