90 % e njerëzve nuk e dinë se e kanë këtë çrregullim!

Në çdo rast kur ju sëmureni, ju konsumoni menjëherë il.açe dhe nisni një trajtim të duhur.

Loading poll ...

Ose në disa raste nuk i kushtoni fare rëndësi edhe e anashkaloni.

Kancer, sëm.undje zemre, në veshka apo kudo qoftë, ju preferoni të prisni për sim.ptoma më të rënda, për t’u vizituar te mjeku.

Image result for sick people

Por ju nuk e dini se, shumica e njerëzve e humbin jetën vetëm për shkak të neglizhencës ndaj sim.ptomave të rre.zikshme që ju shfaqen në trup.

Një nga sëm.undjet, që ju nuk e njihni mirë, por që shumica nga ju mund të jetë prekur është edhe apneja e gjumit.

Bëhet fjalë për një vazhdimësi ndërprerjesh të pavullnetshme të frymëmarrjes gjatë gjumit, që çon në ulje të prurjeve të oksigjenit.

Këto pauza respiratore shkaktohen nga lëshimi i muskulaturës së faringut dhe bllokimi i hyrjes së trakesë.

Ulja në mënyrë të përsëritur e nivelit të oksigjenit provokon zgjerime të trurit dhe një rritje të ndjeshme të ritmit të zemrës dhe punës së saj.

Apneja e gjumit është një sëm.undje e rrez.ikshme dhe rreth 90% e njerëzve në botë nuk ia kanë idenë se janë mbartës të saj.

Një doktor amerikan shprehet se:

“Ka një mungesë të ndërgjegjësimit te popullsia, që gërhitja kronike ose gjumi i dobët kronik mund të jetë për shkak të një gjendjeje të rrez.ikshme që ka prekur trupin tuaj dhe keni nevojë ur.gjente për mjekim. Njerëzit mendojnë se, gërhitja është vetëm një shqetësim apo një çështje e trupit, por nuk është kështu.”

Shumë njerëz, vetëm se neglizhojnë këtë problem kanë humbur jetën. Mungesa e frymëmarrjes, dhe prekja nga apneja e gjumit mund të rrisë ndjeshëm rre.zikun për t’u prekur dhe vd*kur nga kan.ceri ose sëm.undjet e tjera kardiovaskulare.

Ndërkohë, nëse ju i anashkaloni sim.ptomat e apnesë, ju mund të pësoni edhe komplikime të tjera si: rritje në nivele anormale të kolesterolit, diabetit të tipit 2 dhe ritme të parregullta të zemrës.

Prandaj për sigurinë tuaj dhe për një shëndet më të mirë , ne ju këshillojme të mos i injoroni këto sim.ptoma të apnesë së gjumit. Mund t’ju kushtojnë edhe jetën dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .