A duhet të shqetësohemi për këtë shenjë në syrin tonë? Çfarë është ajo dhe si kurohet e gjeni më poshtë

Ndonjëherë na ndodh që të shohim një shenjë të kuqe në syrin tonë si kjo në foton më sipër. Ato nuk na e prishin shikim dhe nuk na shkaktojnë një problematikë në pamje por vetëm se nuk është diçka e bukur për tu parë në pasqyrë. A duhet të shqetësoheni?

Këto shenja tregojnë një hemorragji dhe ndryshe quhen dhe  “sytë e gjakosur”, ato janë të dukshme vetëm në një pjesë të syrit duke lënë pjesën tjetër normale. Pjesën më të madhe të kohës ata nuk janë asgjë për t’u shqetësuar, por nëse shihni se ajo përhapet në të gjithë syrin atëhere duhet të vizitoheni menjëherë.

Në mënyrë të çuditshme, një pikë e kuqe në sy mund të jetë si pasojë e një kollitja apo teshtime gjë që nuk ka lidhje me sytë tuaj. “Tensioni i gja.kut në kokë rritet në mënyrë drastike por shumë përkohësisht”, thotë Samuel D. Pierce, president i Shoqatës Optometrike. Gjatë një teshtime vrulli në presionin e gja.kut, në enët e vogla të gja.kut në syrin tuaj mund të bëhet më i madh dhe prandaj rrjedh gja.k.  Rezultati? Një grumbull i vogël i gja.kut në syrin tuaj. Është në thelb e njëjta gjë si një plagë, por nuk ka lëkurë që mbulon atë për t’i dhënë një ngjyrë të zbehtë.

Në raste të tjera të hemorragjive nënkonjunktive, pika e kuqe në sy mund të shfaqet për shkak të traumës në sy,  në qoftë se e keni fërkuar syrin tuaj shumë herë. Alergjia mund të jetë një së.mundje e dyfishtë që çon në hemorragji. Nëse keni qarkullim të dobët nëse jeni diabetikë ose keni presion të lartë të gja.kut, për shembull – mund të keni më shumë gjasa të zhvilloni një shenjë të tillë ë kuqe dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .