Amerikanët po shkatërrojnë klimën me letra higjienike

 

Loading poll ...

Amerikanët përdorin më shumë letra higjienike se çdokush tjetër në botë. Në këtë mënyrë, kompanitë prodhuese amerikane shkatërrojnë habitatet natyrore dhe që kontribuojnë në ngrohjen globale, ka treguar një studim i ri hulumtues.

Konsumatorët amerikanë përdorin përafërsisht tre rrotulla letre higjienike çdo javë, që përbëjnë një të pestën e konsumit të letrës së botës, sipas raportit të titulluar “Çështja me pëlhurën e hollë: “Si amerikanët po i shkatërrojnë pyjet në tualet”.

Letra të tilla prodhohen kryesisht nga drurët e vjetër në pjesën veriore të vendit ose në Kanada, ku kompanitë shkurtojnë më shumë se 405,000 hektarë çdo vit.

Kjo është problematike për një sërë arsyesh, duke përfshirë edhe ndryshimin e klimës.

/Ora News.tv/