Çaji shtëpiak me majdanoz që i shëron këmbët e ënj.tura për pak ditë

Majdanozi zakonisht përdoret në gatim, por kjo bimë ka edhe shumë veti shëndetësore.

Loading poll ...

Kjo bimë e gjelbër është e mbushur me vitaminë A, B, C, K, si dhe me minerale si he.kuri e kaliumi.

Majdanozi luan një rol të mirë në paran.dalimin e efekteve degj.eneruese të dia.betit në mëlçi, e balancon sheqerin në gja.k dhe ndihmojnë balancimin afatgjatë të peshës.

Veç kësaj, majdanozi është dëshmuar ta ulë rre.zikun e kan.cerit, t’jua mbrojë enët e gja.kut, ta luf*ojë inf.lamacionin në trup, ta forcojë sistemin e imunitetit, dhe t’ju mbrojë nga një shumëllojshmëri e sëm.undjeve – nga arteroskleroza, diabeti, kan.ceri në zorrë të trashë e deri tek astma.

Por, majdanozi gjithashtu është një prej mënyrave më efikase për trajtimin natyral të këmbëve të ënjtura.

Këmbët zakonisht ënjten si rezultat i akumulimit të ujit, njohur ndryshe si edemë, e që zakonisht shkaktohet nga shtatzënia.

Edema mund të shkaktohet edhe nga konsumimi i tepërt i ushqimeve të përpunuara dhe me kripë, i stilit të jetesës duke qëndruar në ulë, por edhe nga përdorimi i med.ikamenteve të caktuara.

Si të bëni çaj majdanozi në shtëpi për ta trajtuar pro.blemin e këmbëve të ënj.tura?

Vlojeni një ibrik ujë dhe vendoseni ujin në gotë çaji. Pastaj, shtojeni një çerek të prerë të gjethit të majdanozit.

Lëreni ashtu për 5-7 minuta dhe pastaj pijeni dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .