Çfarë do të thotë nëse keni këmbët e fryra dhe të rënduara

 
 

Loading poll ...

A ndiheni shpesh të lodhur dhe nuk i dini arsyet? Ekzistojnë disa shenja të pazakonta të cilat nuk duhet injoruar.

Trupi juaj dërgon shenja të qarta, dhe ju duhet t’i njihni ato. Këto janë disa shenja të pazakonta që nuk duhet t’i injoroni, pasi sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, nga viti 1970 deri më 2000, numri i sëmundjeve të zemrës u rrit me 300 për qind.

Këmbët e fryra
Një përqindje e lartë e ushqimeve kalorike që keni marrë në darkë, pica apo hamburger nuk duhet të jeni e vetmja arsye që ju ndjeheni “si një tullumbace”. Këmbët e fryra dhe të rënduara mund të jenë një shenjë se diçka nuk është e gabuar me zemrën tuaj.

Mbajtja e lëngjeve është një simptomë e zakonshme kur zemra nuk pompon dhe nuk përpunon siç duhet gjakun. Kontaktoni një mjek nëse mendoni se kjo nuk është rezultat i ushqimit.

Dhimbje koke
Ka disa lloje dhimbje koke dhe jo çdo shenjë tregon për dobësimin e zemrës suaj. Por nëse këto dhimbje shoqërohet me disa simptoma të tjera, të tilla si marramendje, kjo mund të tregojë një problem me aneurizëm dhe kjo kërkon një ekzaminim urgjent mjekësor.

Dhimbje në stomak
Dhimbja në gjoks ose një ndjenjë e pakëndshme e dorës së majtë janë simptomat që janë më së shpeshti të lidhura me problemet e zemrës. Megjithatë, mjekët thonë se dhimbjet në stomak mund të jetë një tregues. Kushtojini vëmendje të veçantë nëse ndjeni dhimbjen që nuk keni pasur kurrë më parë. Gjithashtu, dhimbja e pazakonshme e sipërme e shpinës mund të tregojë problemet e zemrës, transmeton KosovaPress. Rraskapitje

Kjo është simptoma më e vështirë, pasi mund të tregojë probleme të ndryshme dhe mund të ndodhë që kjo të vijë edhe si pasojë e pagjumësisë. Sidomos te gratë, lodhja e pazakontë mund të shihet gjatë një sulmi në zemër, njësoj sikurse edhe disa ditë para sulmit. Shkoni te mjeku për shqyrtim, transmeton KosovaPress.

Pagjumësi dhe marramendje
Nëse keni zbehje të butë dhe frymëmarrje të shkurtra, konsideroni se është koha për të vizituar një mjek. Trupi juaj ju dërgon shenja se zemra juaj nuk po funksionon siç duhet. Mund të jetë një shenjë e hershme e sëmundjes kardiake ose pulmonare