Dhëmbë të bardhë pa shumë mundim; ja cilat janë trajtimet që funksionojnë me të vërtetë

Nga pijet e ndryshme dhe nga kalimi i kohës ndodh që dhëmbët të zverdhen dhe të mos shkëlqejnë si më parë. Ka mënyra për zbardhjen e tyre të cilat janë të dëmshme por ka dhe nga ato që funksionojnë në të vërtetë.

Furça elektrike: Furçat elektrike janë më të mirat në heqjen e njollave, sipas Dr Burhenne. Një shtresë e trashë do të përshpejtojë procesin e zverdhjes së dhëmbëve , kështu që është një ide e mirë për ta hequr atë me një furçë dhëmbësh elektrike.

Shafran indie: Dr. Burhenne është gjithashtu një tifoz i shafran të Indisë për zbardhjen e dhëmbëve në mënyrë natyrale. Ai rekomandon përzierjen e shafranit me vaj kokosit për të shpëlarë gojën për disa minuta çdo ditë.

Shirita e zbardhjes janë një blerje e shpejtë në farmaci për njerëzit që duan të kenë dhëmbë të shndritshëm.  Këto mund të jenë efektive dhe të lehta për t’u përdorur, por Dr. Burhenne vë në dukje se ekzistojnë disa rreziqe të tjera, përfshirë acarimin dhe ndjeshmërinë e dhëmbëve me përdorimin e tepruar.

Shumë metoda të zbardhjes së dhëmbëve “natyrale” në shtëpi përfshijnë elementë me përmbajtje acidi ose gërryes. Gjërat si luleshtrydhet, lëkura portokalli ose uthull mishi i mollës mund t’i bëjnë dhëmbët të duken më të ndritshëm – por ato janë shumë të këqija për shëndetin tuaj të përgjithshëm oral, sipas Dr Burhenne. “Përdorimi i diçkaje me acid në dhëmbët tuaj do ti dobësojë ato. Krahas punes tone te palodhur per t’iu informuar, na e shperbleni dhe ju qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .

Loading poll ...