Dhjetë lulet toksike që nuk duhet t’i keni në shtëpi/ Ja rrez*ku që vjen prej tyre

Nëse disa lule janë “bom*ula oksigjeni” dhe kanë aftësinë të purifikojë ajrin, disa lule të tjera janë toksike për ne ! Kontakti me gjethet e luleve që do të përmendim më poshtë mund të vënë në rrezik shëndetin, por fëmijët e vegjël dhe kafshët janë më të rrezikuarit.

Loading poll ...
lultet

Ky lloj zambaku emeton në ajër disa enzima toksike të quajtura cardiac glycoside që shkaktojnë marramendje, të vjella, diarre dhe alergji.

Lulja e kastorit, në ndryshim nga vaji që prodhohet prej saj, mund të vendosë seriozisht shëndetin në rrezik. Farat e kësaj luleje përmbajnë një nga substancat më helmuese që njohim. Proteina toksike e lules ricina shkakton dehidratim ,vjellje dhe diarre. 

Jargavanët janë toksikë për qentë, macet dhe kuajt. Nëse kafshët e përmendura vihen në kontakt me këto lule, do të përjetojnë simptoma si diarre e të vjella.

bukurshume

Zambaku është një lule e dashur për shumë prej nesh, por nëse keni mace, bëni mirë t’i mbani këto lule sa më larg kafshës suaj shtëpiake. Nëse macja do të kafshonte vetëm një pjesë të vogël të kësaj luleje, mund të sëmurej rëndë e të ngordhte. 

Gëlltitja e bimes se dyte ne foto mund të shkaktojë mbylljen e rrugëve të frymëmarrjes. Edhe fërkimi me gjethes e saj mund të shkaktojë djegie ose kruajtje

Nuk duhet ta çoni ndërmend të mbillni në oborrin tuaj, apo në një vazo në ballkon, këtë lule kaq të përhapur nëse keni një qen në shtëpi. Mund t’u shkaktojë aretmi, dridhje dhe humbje ekuilibri duke i cuar deri ne ngordhje.

miicwer

Lulebora përmban gjithashtu një enzimë toksike: cyanide, por që pasojat të jenë fatale, kafshët apo njerëzit duhet të tresin një sasi të madhe nga kjo lule.

Oleandra mund të jetë vdekjeprurëse për fëmijën, nëse ky i fundit gëlltit një gjethe apo lule të saj. 

Rhododendron and Azalea

ergqer

Edhe këto lule të bardha barishtore që mund të rriten si shkurre në çdo vend mund të rrezikojnë shëndetin e kafshës suaj. Mbajini larg tyre.
Shqiponja.Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .