Disa prej jush do jenë pa fat këtë pranverë, çfarë thonë yjet për ju

Dashi – Për ju që të luani rolin e “shefit” është e natyrshme, spontane. Ju keni lindur për të qenë udhëheqës dhe nuk ju intereson ku ose çfarë. Në këtë pozicion ju jeni në gjendje të jepni më të mirën tuaj. Ju jeni miqësor, tolerant dhe mirëkuptues ndaj vartësve tuaj. Vlerësoni ata që ju kërkojnë këshilla dhe mendime për atë që bëjnë, por në të njëjtën kohë ju doni që ato të bëhen shpejt autonomë. Jo rrallë, vendosni raporte miqësore me ata që punoni edhe jashtë vendit të punës.

Demi – Ju jeni njerëz të shqetësuar, dhe të merrni role të caktuara mund të jetë një burim shqetësimi dhe stresi. Prandaj keni nevojë për bashkëpunëtorë të trajnuar dhe të besueshëm, të cilët nuk do t’ju vënë në telashe. Për fat të keq, sidoqoftë, ankthi juaj ndonjëherë mendohet për pasiguri dhe dikush mund të përfitojë nga kjo. Duke e menduar mirë, përveç rrogës së lartë, më mirë të hiqni dorë nga roli i “shefit” në mënyrë që të keni më pak probleme për të menaxhuar, oraret më fleksibël dhe më shumë kohë për dashuri.

Binjakët – Nuk është e lehtë të merresh me udhëheqës si ju, sepse edhe nëse tregoheni gjithmonë shumë miqësor, argëtues, argëtues dhe mirëkuptues, qëndrimi juaj mund të ndryshojë nga një moment në tjetrin dhe vartësit tuaj e dinë këtë shumë mirë. Ju sigurisht nuk jeni të njohur për besueshmërinë tuaj. Pika juaj e fortë në vend të kësaj është aftësia për të motivuar njerëzit që punojnë me ju, duke i ndihmuar ata që të zbulojnë talentet që më parë nuk ishin në dijeni. Nuk është një faktor që të nënvlerësohet.

Gaforrja – Edhe nëse nuk e tregoni, jeni një person ambicioz dhe me dinakëri dhe inteligjencë jeni në gjendje të mbushni rolet prestigjioze në kompanitë ku punoni. Për ju, vartësit tuaj janë një lloj familjeje, në të cilën nganjëherë krijohen të njëjtat dinamika: simpatitë, antipatitë, zilia dhe thashethemet janë bukë për dhëmbët tuaj. Pavarësisht nga paraqitja e vartësve, ju e dini se si ta bëni veten të denjë dhe të mos harroni asgjë, për mirë ose për keq. Ndjeshmëria juaj është një dhuratë në punë.

Luani – Edhe ju, ashtu si Dashi, keni lindur për të mbushur rolet prestigjioze dhe nuk mund ta shprehni personalitetin tuaj të plotë nëse nuk keni “subjektet” tuaja që kryejnë vullnetin tuaj. Ju jeni shefa magjistarë dhe të kuptueshëm: nuk ju intereson nëse dikush bën një gabim, përkundrazi shpesh gabimet e të tjerëve ju lejojnë të nxirrni në pah veten edhe më shumë. Problemi është se, edhe pse keni një rol udhëheqës, shumë herë ju duhet t’i përgjigjeni dikujt në mënyrë hierarkike. Dhe ju urreni që të keni një shef!

Loading poll ...

Virgjëresha- Për ju, mund të jetë e rëndë për të mbuluar rolet e “bosit”, sepse kjo do të thotë të kesh të merresh me njerëz vartës të cilët nuk kanë aftësitë tuaja të njëjta analitike dhe logjike dhe që mund të godasin sistemin tuaj nervor. Ju nuk e kuptoni se shpesh fiksoheni në disa detaje të padobishme të veprimeve të të tjerëve, duke nënvlerësuar aftësitë krijuese ose komunikuese të atyre pranë jush. Megjithatë, duke zhvilluar pak ndjeshmëri, ju mund të bëheni udhëheqës të jashtëzakonshëm dhe të paharrueshëm.

Peshorja – Për njerëz të pavendosur si ju, nuk është e lehtë të luash rolin e liderit apo menaxherit të burimeve të tjera. Ju jeni plotësisht të vetëdijshëm se sa përpjekje duhet të bëni për të bërë zgjedhje që mund të ndikojnë tek njerëzit e tjerë. Por, ajo që ju veçon nga të gjithë të tjerët, janë aftësitë dhe marrëdhëniet tuaja të aftë dhe magjike të komunikimit. Ju jeni në gjendje të krijoni marrëdhënie të mira me të gjithë dhe, me diplomacinë tuaj, ta bëni paqen edhe midis kolegëve më dominues dhe kundërshtarë.

Akrepi – Për t’u bërë “udhëheqës” ose “mbikëqyrës” i dikujt në punë, për ju kjo mund të jetë arsye për hakmarrje ose shpagim moral në kontekstin në të cilin punoni. Sepse ose ju duan ose ju urrejnë, gjithmonë ka njerëz me të cilët bashkëpunoni, të cilët kanë një mendim të keq për ty dhe mënyrën tuaj të veprimit. Megjithatë, ka edhe nga ata njerëz që ju duan dhe janë ata që ju lejojnë të tregoni vlerën tuaj, aftësitë tuaja dhe aftësitë tuaja udhëheqëse. Ji mirënjohës atyre që të duan.

Shigjetari – Ndryshe nga dy shenjat e tjera të zjarrit, ju nuk keni nevojë të mbani role drejtuese për të shfaqur aftësitë tuaja. Ju jeni njerëz të shkëlqyer, por shpesh mendjemadh. Dhe ju e bëni atë edhe kur luani rolin e udhëheqësit ose menaxherit të punës. Ju nuk jeni gjithmonë të vetëdijshëm për përgatitjen e punonjësve tuaj. Ju nuk mund të bëheni “mësues”, të cilët gjithmonë duan të përhapin njohuritë e tyre. Pak përulësi do t’ju bëjë udhëheqës më të mirë.

Bricjapi – Për ju, karriera është një nga prioritetet kryesore në jetë dhe gjithmonë ka për qëllim pozicionet e pushtetit (edhe nëse kjo nuk do të thotë të jesh “udhëheqës” i dikujt). Ju jeni shumë të saktë, të organizuar dhe të përpiktë, por, ndryshe nga Virgjëresha, e kupton që jo të gjithë mund të kenë karakteristikat tuaja dhe përpiqeni të jeni të kuptueshëm, për sa kohë që askush nuk shtrembëron planet tuaja. Autoriteti juaj shpesh del të qetësojë vartësit tuaj.

Ujori – Në qoftë se do të kishte qenë me ty, nuk do të kishte “bosa”, nuk do të kishte “udhëheqës” dhe asnjë menaxher nuk do të ekzistonte. Sigurisht që ju nuk pranoni të merrni urdhra nga askush dhe kjo mund të jetë e dobishme për të shmangur që dikush t’ju jap urdhra. Ju qëndroni në të njëjtin nivel me vartësit tuaj dhe kujdeseni për mendimet dhe idetë e tyre. Shumë herë, është gjithashtu e rahatshme për ju që të jeni në gjendje t’i delegoni dikujt disa aktivitete të mërzitshme ose për të cilat nuk keni kohë të mjaftueshme. Dikush edhe mund të mos ju respektojë.

Peshqit – Të kesh një shef që i përket shenjës tuaj të horoskopit do të thotë që duhet të merren me një person shumë emocional, i cili e lejon veten të kushtëzohet nga gjendja e tij mendore edhe kur do të ishte e nevojshme të mbetej i shkëputur, i ftohtë, autoritar apo edhe i pasigurt. Ju nuk mund të fshihni pëlqimet tuaja ose mos pëlqimet, duke krijuar kështu një atmosferë më pak se harmonike. Ju jeni shumë të vlefshëm ndaj atyre që janë në vështirësi dhe kështu dikush mund të tentojë të përfitojë nga mirësia e madhe e zemrës suaj.