Doni t’ia riktheni shkëlqimin dhëmbëve tuaj? Ndiqni këto këshilla të thjeshta

Dhëmbët kanë ekzistuar shumë më të gjatë se pasta e dhëmbëve, kështu që nuk duhet të jetë e çuditshme që dhëmbët tuaj të kenë evoluar natyrshëm për t’i rezistuar dëmtimit të dhëmbëve dhe shkatërrimit.

Dhëmbët tuaj mbrohen nga një shtresë e zmaltit, e ndërtuar nga fosfat kalciumi, rezistent ndaj kalbjes.

Megjithatë, përkrah mbrojtjes natyrale të dhëmbëve, kujdesi i duhur i dhëmbëve është një aleat i rëndësishëm kundër dietave sheqeroze, transmeton lajmi.net.

Sidoqoftë, ekzistojnë 8 mënyra të thjeshta për të mineralizuar dhëmbët dhe për të mbrojtur bardhësinë e dhëmbëve.

– Limitoni sasinë e marrjes së sheqerit
– Konsumoni ushqime të ëmbla natyrale
– Limitoni drithërat
– Pini qumësht
– Merrni vitaminë D
– Përtypni çamçakëz
– Përdorni produkte për higjienën e gojës, që përmbajnë fluor. /Lajmi.net/