Duar dhe këmbë të ftohta?! Ja problemet shëndetësore që keni

Është koha e vitit kur njerëzit zakonisht fillojnë të ndjejnë të ftohtë, sidomos në gjymtyrë të tilla si duart dhe këmbët e tyre.

Loading poll ...

Ndërsa disa fajësojnë motin apo luhatjet në temperaturën e organeve, ekzistojnë shkaqe të tjera të mundshme të cilat janë shumë më serioze në natyrën e tyre, ashtu si ato do të shpjegohen më poshtë.

Qarkullimi i dobët Kur njerëzit pyesin “pse duart dhe këmbët gjithmonë të ftohta ‘, një nga përgjigjet më të zakonshme është qarkullim dobët i gja.kut.

Kjo mund të ndodhë si rezultat i një jetese jo të shëndetshme dhe pirja e tepërt e duhanit, e cila shkakton ngushtim në enët e gja.kut dhe kjo redukton rrjedhën e gja.kut në gjymtyrë.

Sëmundje Raynaud-së Pavarësisht nga natyra e saj relativisht e panjohur, sëmundja Raynaud-së prek 10 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar dhe 90% e tyre janë femra.

Enët e gja.kut në duar dhe këmbë reagojnë negativisht ndaj temperaturave të ulta apo të stresit, gjë e cila sjell kufizimin e furnizimit me gja.k në të gjithë trupin.

Një tjetër simptomë e kësaj mund të jetë ngjyra e zbehtë ose e errët në duart dhe këmbët tuaja.

Anemia

Anemia shkakton lodhje, zbehje të lëkurës, së bashku me duart dhe këmbët e ftohta. Kjo shpesh ndodh si rezultat i mungesës së hekurit.

Anemia shpesh mund të çojë në sëmundje Raynaud-së në qoftë se nuk diagnostikohet.

Diabeti

Diabeti mund të jetë një shkas kryesor për duart dhe këmbët e ftohta, një kombinim i qarkullimit të dobët dhe presionit të lartë të gja.kut e bëjnë të vështirë që gja.ku të arrijë në gjymtyrët tuaja. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .