E rrallë, binjakët lindin 5 muajsh dhe mbijetojnë

 

Binjakët nga qyteti lowa kanë thyer rekord botëror pasi janë foshnjat më të vogla në botë që kanë lindur para kohe dhe kanë mbijetuar.

Kambry dhe Keeley Ewolt ishin vetëm 5 muajsh kur erdhën në jetë në nëntor të vitit të kaluar.

“Ata janë pjesë e katër ose pesë foshnjave që lindën para kohe në këtë spital. Këtu erdhën në jetë dy foshnje 22 javësh, por nuk ishin binjakë. Është e rrallë që të mbijetojnë fëmijët që kanë qëndruar vetëm 4 muaj në barkun e nënës. Vetëm 10% janë mundësitë që të qëndrojnë në këtë botë”, tha mjeku i spitalit Jonathan Klein.

Binjakët iu nënshtruan menjëherë kirurgjisë ër të shkëputur enët e gjakut dhe po mbahen nën vëzhgim për të shmangur problemet e lindjes së parakohshme.

/Ora News.tv/