Falsifikimi që bëri kosovari në Zvicër “la pa mend” Gjy.katën Federale të këtij shteti

Gjykata Federale e Zvicrës ka dënuar një menaxher të një ndërmarrjeje pasi që ai në ndërmarrjen e tij kishte punësuar në mënyrë il.egale vëllain.

Loading poll ...

Ngjarja ka ndodhur në qarkun e Badenit, Kantoni Aargau.

Në këtë rast ishte interesante sipas trupit gjykues se ai asnjëherë nuk ishte shtruar pyetja rreth ndërrimit të shtetësisë nga ajo kosovare në sllovene.

Sidoqoftë, autoritetet më vonë zbuluan se dokumentet e tij sllovene kishin qenë të fals.ifikuara.

Udhëheqësi i ndërmarrjes i cili kishte punësuar vëllain, i pyetur nëse në një raport kaq të ngushtë familjar duhej të ishte interesuar rreth statusit të vëllait, është përgjigjur shkurt: jo.

Por Gjykata Federale nuk i ka besuar dhe për këtë arsye e ka dënuar atë me kusht me gjobë prej 64 njësish ditore nga 50 franga.

Me këtë vendim, gjykata më e lartë e Zvicrës ka konfirmuar vendimin e Gjykatës së Lartë të Kantonit Aargau dhe asaj të qarkut, të Badenit, kundër të cilave i dën.uari kishte bërë ankesë.

Sipas Gjykatës Federale, punëdhënësi është dashur të dinte së paku faktin se vëllai i tij nuk ka përkatësi shtetërore sllovene.

Ky i fundit, nga ana tjetër, falë pasaportës sllovene (si shtet i BE-së) kishte fituar nga Zyra për Migracion e Cyrihut të drejtën e qëndrimi në Zvicër.

Dhe, siç dihet, një leje e tillë qëndrimi u mundëson shtetasve të vendeve të BE-së të drejtën e punës në Zvicër dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .