Gjendet kokaina 1000-vjeçare

 

Njerëzit që jetuan 1000 vite më parë nuk do të kishin imagjinuar kurrë përparimet e pabesueshme që do të sillnin shekujt e mëvonshëm.

Ajo që ne konsiderojmë si rutinë e përditshme nuk është imagjinuar nga paraardhësit tanë.

Por një zbulim në Amerikën e Jugut bën krejtësisht të qartë se njerëzit që jetuan në kontinentin tonë 1000 vite më parë kishin disa të përbashkëta me njerëzit e sotëm.

Dhe shkencëtarët kanë gjetur një të ashtuquajtur pako të lashtë që mbante brenda kokainë.

Koleksioni 1000 vjeçar i veglave të drogës u gjet në një strehë guri në Bolivi dhe brenda përmbante 5 kimikate psikoaktive, përfshirë kokainën.

Pajisjet u gjetën në vendin arkeologjik të Cueva del Chileno, një shpellë në Bolivinë jugperëndimore.

/Ora News.tv/