Gjigandi 64 metër i gjatë u gjendet në bllokimin e kanalizimit

Një masë gjigante më e madhe se kulla e Pizës është gjetur duke bllokuar një kanalizim në një qytet bregdetar të Devon, Angli.

Masa prej 64 metrash e yndyrave e ngurtë, vajrave dhe copave të lagështa është zbuluar në kanalizimet e Sidmouth.

Këto masa formohen kur njerëzit vendosin gjëra, duke përfshirë yndyrnat, pelena dhe peshqirët, do të duhet  rreth tetë javë për të hequr, sipas South West Water (SWW).

SWW ndan fotografitë e masës në mediat sociale, duke thënë, “Është një duzinë 64 metra e gjatë, që krahasohet mbi gjashtë autobusë dykatësh njëri mbi tjetrin”.

Drejtori i Ujërave të Zeza SWW, Andrew Roantree tha: “Kjo tregon se si ky problem mjedisor kyç nuk është vetëm përballë qyteteve të Mbretërisë së Bashkuar, por pikërisht këtu në qytetet tona bregdetare”.

“Kjo është më e madhe e zbuluar në historinë tonë të shërbimit që do ti marrë ekipit tonë të kanalizimeve rreth tetë javë për të shpërndarë këtë përbindësh në kushte jashtëzakonisht të vështira të punës”.

Z. Roantree ka paralajmëruar publikun që të jetë më i kujdesshëm në lidhje me atë që ata shkarkojnë në kanalizime.

Uji i Jugperëndimit ka siguruar publikun se nuk ka rrezik për ujërat e larjes në qytetin bregdetar, dhe puna për të hequr bllokimin duhet të fillojë më 4 shkurt.

/Ora News.tv/