Gjumi i tepër shkakton dëme të mëdha; bëni kujdes nga këto pasoja

Shumë prej nesh luf*ojnë për të fjetur sa më shumë, në mënyrë që të nesërmen në punë ose në shkollë të jemi sa më produktiv. Por gjumi i tepruar si çdo gjë tjetër ka pasojat e tij:

Mund të keni një at.ak në zemër: Fondacioni Kombëtar i Gjumit rekomandon që koha mesatare e fjetjes të jetë  7 deri në 9 orë gjumë. Por çfarë ndodh nëse trupi juaj dëshiron më shumë gjumë: A mund të flini shumë? Një pjesë e madhe e studimeve lidhet  me rezultatet e këqija shëndetësore.

Mbingarkesa nuk është e dëmshme në vetvete, por është një shenjë që ju mund të jeni duke fjetur në mënyrë joefektive, ose që ka një problem tjetër që kërkon më shumë gjumë. Një problem lidhur me gjumin e gjatë është sëm.undja kardiovaskulare.

Studiuesit e Shkollës së Mjekësisë të Çikagos zbuluan se njerëzit që flenë më shumë se 8 orë në natë kanë dy herë më shumë gjasa të kenë dhimbje në zemër dhe 10 përqind më shumë gjasa që të kenë sëm.undje koronare të zemrës.

Keni më shumë mundësi të jeni mbi peshë: Fitimi i peshës është një tjetër faktor që shoqërohet me gjumë të gjatë. Një vështirësi në heqjen e këtyre efekteve është se gjërat si frymëmarrja, depresioni ose efektet anësore të il’açeve mund të shkaktojnë një rritje në kohëzgjatjen e gjumit dhe janë gjithashtu të lidhura me faktorë të tjerë të rre.zikut, të tilla si shtim në peshë.

Mund të keni diabet: Duke pasur parasysh lidhjen ndërmjet gjumit dhe obezitetit, diabeti është gjithashtu më i zakonshëm në mesin e gjumashëve.  Por studiuesit kanadezë zbuluan se edhe pas rregullimit të masës së trupit,gjumashët kishin dyfishin e rre.zikut të zhvillimit të diabetit.

Dhimbje koke e vazhdueshme: E dimë që gjumi i pakët na bën të çohemi nga gjumi me dhimbje koke dhe lodhje të madhe për shkak se nuk jemi shplodhur sa duhet por kjo gjë ndodh dhe me gjumin e tepruar. Mekanizmi prapa kësaj nuk është kuptuar mirë, dhe një hipotezë është se luhatjet në neurotransmetuesit gjatë gjumit mund të jenë shkak për dhimbje koke , ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .