Gjyste Vulaj, një nuse pa duvak

Kush do e priste që do ta merrte djalin e komshiut për burrë?

Këngëtarja ulqinake, Gjyste Vulaj, ishte vetëm në moshën 16 vjeçare, kur u martua dhe atë në derë të shtëpisë me komshiun e saj.

Fat apo rastësi, pjekuria e saj u imponua qysh e mitur, duke i thënë po burrit të saj Sokolit për martesë, shkruan Kosovarja.

Sikur kjo mos të mjaftohej, ishte edhe vjehrra e saj që kishte gëzuar një lloj simpatie gjithmonë për Gjysten, e cila pothuajse në çdo kohë iu drejtohej asaj duke i thënë se ti do të jesh nusja ime.

Iu plotësua dëshira, mirë boll. Këngëtarja u bë reja e saj, e cila në jetë i solli dy fëmijë, një vajzë dhe një djalë.

 

Kurse, dje Besarti, ka festuar ditëlindjen, me një festë të veçantë të organizuar nga prindërit. /Kosovarja/