Harrojini medikamentet për uljen e shtypjes së gjakut, bëjeni këtë gjë të thjeshtë

Ushtrimi mund të jetë po aq efektiv sa edhe barnat e përshkruara për të ulur presionin e lartë të gjakut (140 mm Hg), sugjeron një analizë të të dhënave të disponueshme, në atë që mendohet të jetë studimi i parë i këtij lloji dhe i botuar në internet në Revistën Mjekësore Britaneze.

Loading poll ...

Por nuk ekzistojnë studime krahasuese të stërvitjes dhe shtypjes së gjakut për uljen e barnave dhe numri i pjesëmarrësve në disa prej studimeve të përfshira ishte relativisht i vogël, paralajmërojnë studiuesit, transmeton lajmi.net.

Ndonëse premtuese, gjetjet nuk duhet t’i bindin pacientët të ulin presionin e gjakut përmes uljes së dozës së barnave në favor të një regjimi ushtrimesh, megjithëse pacientët mund të duan të rrisin nivelin e aktivitetit fizik, këshillon autorin e studimit.

Ushtrimi mund të ulë presionin e gjakut, duke shtuar sasinë e presionit në arteriet kur rrahë zemra.

Por ajo që nuk është e qartë është se si stërvitja krahasohet me uljen e dozës barnave nga presioni i gjakut, nga të cilat ka disa lloje, pasi nuk janë kryer teste të drejtpërdrejta kokë për kokë. /Lajmi.net/