I kaf.shoni thonjtë? Pas kësaj nuk do ta bëni më kurrë, e frikshme ajo që ndodh

Të gjithë juve ju ka ndodhur të hasni një person që kaf.shon thonjtë. Ndoshta mund të jeni dhe ju vetë.

Loading poll ...

Megjithatë duhet të dini se ky fenomen është mjaft i rrezikshëm për shëndetin tuaj.

Arsyet jua thonë mjekët:

Erë e keqe e gojës

Thonjtë krijojnë baktere në gojën tënde dhe si rezultat çojnë në erë të keqe të gojës. E askush nuk ka dëshirë që të ketë një përfundim të tillë.

Mund të shkaktojë in.feksion të thonjve

Teksa kaf.shoni thonjtë, bakteret, in.feksionet dhe mikroorganizmat kalojnë nga plagë të vogla duke shkaktuar ënjtje, skuqje dhe qelb rreth thonjve.

Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, in.feksioni bakterial i shkaktuar nga kaf.shimi i thonjve është një nga problemet më të përhapura të thonjve.

Ju sjell probleme dentare

Kaf.shimi i thonjve pengon në mbylljen e duhur të dhëmbëve duke shkaktuar zhvendosjen e dhëmbit nga pozicioni i duhur dhe sjell kështu deformim dhe dobësim të tyre.

Mund të humbni përgjithmonë thonjtë tuaj

Ngrënia afatgjatë e tyre mund të dëmtojë shtratin e thonjve, gjë që mund të çojë në shkurtimin e pakthyeshëm të thonjve.

Thonjtë të rriten në brenda në mish

‘Ngrënia’ e thonjve ju shkakton thonj të rritur në mish. Gjithashtu shkakton enjte, skuqje dhe dhimbje. Ajo mund të shkaktojë dhe in.feksione, të cilat mund të kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale.

Çon në sëmundje të shkaktuara nga bakteret

Thonjtë janë vendi ideal për formimin e baktereve si salmonela dhe E. koli. Sa herë të kaf.shoni thonjtë, këto baktere kalojnë në gojë dhe në pjesë të tjera të trupit, duke shkaktuar in.feksion.

Thonjtë janë dy herë më të pisët sesa gishtat. Është shumë e vështirë t’i mbash pastër duke i bërë ata fajtorë për transferimin e organizmave in.fektive dhe mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .