Të kesh qime në veshin tënd është një shenjë paralajmërimi! Ja çfarë do të thotë kjo?!

Sipas shkencëtarëve, qimet e zeza brenda veshit mund të tregojnë një su.lm në zemër.

Sipas një letre të vitit 1984 të botuar në New England Journal of Medicine, ekziston një lidhje e fortë midis qimeve të kanalit të veshit dhe së.mundjes së ar.teries koronare.

Grupi i mjekëve, duke përfshirë Richard F. Wagner të Boston University Medical School, supozoi se shkaku i mpiksjeve në ar.teriet mund të jetë ekspozimi afatgjatë ndaj androgjenit, një hormon mashkullor.

Në qershor të vitit 2006, Edston E. botoi studimin e tij në American Journal of Forensic Medical Patologology. Ai analizoi 520 autopsi dhe mati qimet e vesheve, rrudhat, renien e flokeve, trashësinë e yndyrës së barkut, peshën, shkakun e vd*kjes I etj.

“U zbulua se ELC (rrudha e veshëve) ishte shumë e lidhur me CAD në të dy gjinite burrat dhe gratë por me vd*kje të papritur ka.rdiake (SCD) vetëm tek burrat. “Sa më i ri të jetë pacienti, aq më e lartë ishte vlera pozitive parashikuese” dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .

portalifiks:

Comments are closed.