in

E keni ditur kete me pare ? 2 kivi ne dite sherojne kete sem/undje

Për të parandaluar sëm. undjen e mishrave të dhëmbëve, të njohura si sëm. undjet ‘periodontale’, ju duhet të merrni të paktën dy kivi në ditë. Kjo është zbuluar nga një studim i kryer nga studiuesit në Universitetin e Pizë.

Autori shkencor është Filippo Graziani, profesor i departamentit të patologjisë kiru. rgjikale.

“Në këtë studim janë testuar dy grupe pacientësh,” – shpjegon Graziani. Ky studim thekson edhe njëherë rolin e frutave, por konkretisht nëse hani 2 kivi në ditë, për parandalimin e sëm. undjes periodontale.

Kjo praktikë ka rezultuar me një reduktim të ndjeshëm të gja. kderdhjes nga dhëmbët te pacientët, në krahasim me ata që nuk morën këtë numër frutash dhe duke vazhduar kështu me zakonet e tyre të të ngrënit.

“Studiuesit shpjegojnë se efekti përfitues i frutit të kivit është akoma më i madh në fazën parandaluese të sëm. undjes periodontale (i cili konsiston në pastrimin e rrënjës së mishrave).

Duke marrë kivi, sipas autorit, ndihmoni në reduktimin e inflamacionit të mishrave dhe të dhëmbëve, por gjithsesi, pa harruar edhe efektin që kanë trajtimet e ndryshme, që janë të nevojshme në rast të përke. qësimit të sëm. undjes, do u jemi shume mirenjohes te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE.

Loading...

What do you think?

Written by portalifiks

Brenda bazës amerikane që u sulmua nga raketat iraniane, rrëfimi tronditës i ushtarit

Tërmeti iu ul ndjëshem fondet institucioneve kryesore(Foto)