in

Mos e beni me kete gabim kur gatuani hudhren, sepse po i hiqni asaj te gjithe vlerat ushqyese

Hudhra është një perime shumë e shëndetshme dhe përmban shumë vlera ushqyese të rëndsësishme për organizmin. Ajo është përdorur që në lashtësi edhe si një ilaç natyral kundër shumë sëm. undjeve. Përmban një komponent të quajtur allicin, i cili u zbuluar nga S. Ankri dhe D. Mirelman në një studim të vitit 1999.

Allicini është përgjegjës për aktivitetin antimikr. obik, antiv. iral dhe antiparazit të hudhrës. Kjo enzimë gjendet në qelizat e hudhrës, por kur këto mure qelizash prishen, takohen dhe formojnë alkalinë të fuqishëm.

Gjatë kohës që e gatuani hudhrën, duhet të keni kujdes që mos ta shkatërroni allicinin. Nxehtësia i neutralizon përfitimet shëndetësore të tij. Gatimi në mikrovalë e dobëson të gjithë aktivitetin e kësaj enzyme të dobishme për shëndetin.

Disa shkencëtarë rekomandojnë ta përdorni hudhrën të tharë ose ta gatuani vetëm 10 minuta në mënyrë që ajo të ruajë vlerat ushqyese, do u jemi shume mirenjohes te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE.

Loading...

Written by portalifiks

BMW “vret” i8 në prill

Bota pret përgjigje për avionin e rrëzuar nga Irani