Ja pse duhet ta lani fytyrën me UJE të GAZUAR, sekreti për lëkurë si e bebes…

Kur është fjala për bukurinë, femrat koreane gjithmonë kanë diçka të re për të na mësuar. Sekreti i ri që na rrëfejnë është fuqia e ujit të gazuar, i cili gjen përdorim në shumë mënyra dhe ka shumë veti të dobishme për lëkurën tonë.

Loading poll ...

E para dhe më kryesorja është se flluskat e dioksidit të karbonit lejojnë oksigjenimin e epidermës, hapin poret dhe lehtësojnë heqjen e papastërtive.

Përveç kësaj, në krahasim me ujin e rubinetit, me të cilin lani zakonisht fytyrën tuaj, uji me gaz është më i pastër dhe mbi të gjitha i lirë nga gëlqerorët dhe i butë për lëkurën.

Mënyrat për ta përdorur ujin e gazuar janë të shumta. Koreanet e përdorimin si spraj me të cilin mbulojnë fytyrën ose e përhapin nëpër fytyrë me ndihmën e pambukut, duke e mbajtur për disa minuta në lëkurë.

Por rituali më efektiv është ai që përdoret nga shumë spa koreane (por edhe japoneze) dhe rekomandohet të paktën një herë ose dy herë në javë.gjimnastika e fytyres

Ky përfshin përdorimin e një ene të mbushur pothuajse tërësisht me ujë të gazuar (ose, në qoftë se nuk duroni dot “gudulisjet” e shkaktuara nga flluskat, gjysma të mbushet me ujë të gazuar dhe gjysma tjetër e enës me ujë mineral natyral).

Në këtë pikë mjafton të zhysni fytyrën tuaj për disa sekonda në ujë. Koha e përkryer është që këtë ritual ta bëni pasi ta keni pastruar lëkurën, në mënyrë që të lejoni që flluskat të depërtojnë më thellë duke hapur poret edhe më shumë. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .