Ja sa duhet të jetë tensioni i trupit tuaj sipas moshës

Ja sa duhet të jetë tensioni i trupit tuaj sipas moshës .Presioni i lartë i gjakut është njëri ndër problemet më të shpeshta shëndetësore të kohës së tashme, ndërkaq simptomat janë shumë shpesh të padukshme.

Loading poll ...

Ndonjëherë te personat të cilët vuajnë nga presioni i lartë i gjakut nuk shfaqen kurrfarë simptomash, por ndonjëherë shfaqen të vjellat, mbushja me frymë, marramendja, dhembja e kokës dhe rrjedhja e gjakut nga hundët.

Nëse nuk e rregulloni me kohë presionin tuaj të gjakut, mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore siç janë dëmtimi i veshkave, humbja e të parit, sëmundja e zemrës, pika në zemër apo në tru.

Presioni i gjakut mund të luhatet gjatë ditës dhe në të ndikojnë faktorët siç janë mosha, gjinia dhe karakteristikat trashëguese perkatese.

Këto janë disa nga vlerat për të cilat mjekët konstatojnë që paraqesin nivelin normal te tensionit ne gjak :

Meshkujt

Deri 20 vjet – 123/76, Deri 30 vjet – 126/79, Nga 30 deri 40 vjet – 129/81, Nga 40 deri 50 vjet – 135/83

Nga 50 deri 60 vjet – 142/85, Mbi 70 vjet – 142/80

Femrat

Deri 20 vjet – 116/72, Deri 30 vjet – 120/75, Nga 30 deri 40 vjet – 127/80, Nga 40 deri 50 vjet – 137/84, Nga 50 deri 60 vjet – 144/85, Mbi 70 vjet – 159/85 .Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE . a a