Ja sa para fiton Mariah Carey me “All I Want for Christmas is You” çdo fundvit

Nëse keni dëgjuar “All I Want for Christmas Is You” në ndonjë lokal ose ndërsa bëni pazar, mund të nënkuptojë vetëm një gjë: Krishtlindja është afër dhe na kujton Mariah Carey-n.

Për ne “himni” i Krishtlindjes mund të jetë lidhur me fillimin e sezonit festiv. Për divën e popit nga ana tjetër, tingëllon edhe më fitimprurës pasi nënkupton se do t’i shtohen miliona të tjerë në llogari.

28 vjet më parë, Carey ishte një këngëtare e re premtuese. Ajo kishte nxjerrë tre albume të mirënjohura dhe kishte grumbulluar tetë këngë në Shtetet e Bashkuara.

Kur kompania e saj diskografike i solli asaj idenë e një albumi për Krishtlindje, ajo hezitoi dhe me të drejtë.

Ndihesha sikur njerëzit zakonisht e bëjnë këtë shumë më vonë, se një album Krishtlindjesh shënon fundin e karrierës së një artisti”.

Pavarësisht hezitimit të saj, ajo pranoi ta bënte, por jo tamam ashtu siç e imagjinonte kompania e saj.

Columbia Records A&R Randy Jackson kishte në mendje kopertinat e këngëve të njohura të Krishtlindjeve. Mariah 24-vjeçarja në atë kohë kishte plane të tjera:

Dua të shkruaj disa këngë të reja”. Ajo vendosi të shkruante një këngë “që do të më bënte të ndihesha e lumtur si një vajzë e re e shkujdesur në Krishtlindje”.

Carey tha se ajo zbuloi melodinë dhe akordin për All I Want For Christmas Is You rastësisht. Ajo e regjistroi në një mini magnetofon.

Kjo ndodhi shumë shpejt dhe doli në mënyrë organike, gjë që e bëjnë këngët më të mira,” tha ajo.

Fëmijëria e saj e vështirë ishte burimi i saj i frymëzimit. Ajo shpesh i shihte Krishtlindjet të rrënuara, tregon ajo në kujtimet e saj. Nuk mund ta imagjinonte se së shpejti do të bëhej “Mbretëresha e Krishtlindjeve”.

Një raport i vitit 2017 nga Economist vlerësoi se kënga popullore i fitoi Mariah Carey-t 60 milionë dollarë nga viti 1994 deri në vitin 2016.

Në vitin 2019, Celebrity Net Worth vlerësoi se ajo fiton midis 600,000 dhe 1 milion dollarë çdo dhjetor nga honoraret. Megjithatë, vit pas viti, festimet e Krishtlindjeve fillojnë më herët dhe më herët. Një matematikë e shpejtë tregon se:

71 milionë shfaqje në vit x 0,01 dollarë = 710,000 dollarë

5.7 milionë shitje të albumeve të Krishtlindjeve x 11.99 = 68 milionë dollarë 27 vjet = 2.5 milionë dollarë në vit.

Apple TV+ Special = 8 milionë dollarë

Marrëveshja e Menusë së McDonald’s = 5 milionë dollarë

Çfarë do të thotë kjo? Nëse, këngëtarja vendos të rrijë duarkryq gjatë gjithë vitit dhe të promovojë vetëm All I Want For Christmas Is You, ajo do të mbetet një milionere. Përfundimi është se asaj nuk do t’i duhet kurrë t’i kërkojë Santas para për Krishtlindje.