Ja se çfarë ndodh me “zemrën” tënde kur ha spec djegës

Të hash ushqimet pikante, apo të shoqërosh ushqimin me speca djegës është mirë për zemrën. Ajo ka shumë përfitime të dobishme që janë të dukshme në efektet e sistemit kardiovaskular. va

Loading poll ...

Në një studim të bërë nga shkencëtarët e Universitetit të Hong Kong, të udhëhequr nga Dr. Zhen-Yu Chen, ishte gjithashtu e mundur të vëzhgonte se si kapsacinoidët (substance e specave) reduktonin nivelet e kolesterolit të përgjithshëm të gja.kut – veçanërisht kolesterolit LDL ose të “keq” – dhe zgjerimin e depozitave në enët e gja.kut.

Një përfitim përfundimtar është se aktiviteti përfitues që ushtrohet në enët e gja.kut që rrethojnë muskujt i lejon kësaj të fundit të qetësohet dhe të zgjerohet për të favorizuar qarkullimin e gja.kut.

“Hulumtimi ynë ka forcuar dhe zgjeruar njohuritë se si këto substanca në specat djegëse punojnë në përmirësimin e shëndetit të zemrës – shpjegon Zhen-Yu Chen – Tani kemi një pasqyrë më të qartë dhe më të detajuar të efekteve të tyre mbi gjenet më intime dhe mekanizmat e tjerë që ndikojnë për kolesterolin dhe enët e gja.kut” dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE . a a