Ja si nis kan’ceri i mushkërive. Ju lutem mos i injoroni këto shenja

Na besoni, ka disa shenja të qarta të cilat mund të ju tregojnë se jeni në fazën e zhvillimit të kancerit në mushkëri – të cilat nuk duhet t’i injoroni.

Loading poll ...

Ja shenjat:

1. Kolla e vazhdueshme është zakonisht shenja e parë. Me një ftohje, kolla juaj do të vazhdojë edhe për disa javë të tjera, por në qoftë se kjo vazhdon edhe më gjatë, shkoni tek mjeku. Nëse pini duhan, të paturit e një kolle kronike ose një ndryshim në mënyrën se si kolliteni, si për shembull një kollë të thellë, kollitje të shpeshtë, ose pështymë me gjak, është shenjë e kancerit.

2. Zënia e frymëmarrjes kur jeni duke bërë diçka që në të kaluarën e keni bërë lehtësisht është gjithashtu një shenjë e kancerit të mushkërive. Kjo ndodh kur tumoret bllokojnë ose ngushtojnë rrugët e frymëmarrjes.

3. Dhimbje gjoksi në supe ose prapa, gjithashtu edhe dhimbje të kockave, mund të jetë një shenjë e kancerit gjithashtu. Mos e injoroni atë nëse nuk largohet për një kohë të shkurtër.

4. Ndjeni gërhitje që vjen nga mushkëritë gjatë frymëmarrjes? Mund të jetë astmë ose alergji, por gjithsesi shkoni tek mjeku.

5. Ndryshime në zë, sikur papritmas jeni bërë me zë më të thellë ose të hollë mund të jetë vetëm ftohje, por prapë takoni mjekun nëse kjo vazhdon.

6. Infeksione të shpeshta në gjoks si bronkit apo pneumoni që nuk largohet mund të jetë një tjetër shenjë e shëndetit të përgjithshëm të dobët të mushkërive, apo kancerit.

7. Humbje peshe, lodhje, humbje oreksi dhe dobësi janë simptoma jo-specifike të përgjithshme, por secili prej tyre, kur ndodhin vazhdimisht, mund të jenë shenjë e kancerit.

Përveç këtyre, ka disa gjëra që mund të bëni për t’i reduktuar mundësitë që të prekeni nga një kancer:

1. Nëse pini duhan, lëreni. Nëse nuk pini, mos filloni të pini asnjëherë.

2. Testoni shtëpinë tuaj për radon.

3. Merrni disa masa paraprake për t’u mos ekspozuar ndaj baktereve në punë.

4. Ushtrohuni, hani mirë dhe qëndroni aktiv. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .