Kështu krijohet fenomeni i rrallë rreth hënës në Budapest

Imazhe të mahnitshme tregojnë një rreth-shkëlqim rreth hënës që ka nj rreze rreth tij- që rezulton në një unazë rreth 44 herë më të madhe se vetë hënën.

Fenomeni zakonisht shihet rreth diellit ku njihet si “qeni i diellit” dhe ashtu e rrethon edhe hënën.

Ky fenomen optik formohet për shkak të kristaleve të akullit në atmosferë në formën e një rrumbullaku të hollë ose të reve të pranishme në një lartësi prej 6100 metra.

Gjatë motit të ftohtë, këto re mund të përmbajnë miliona kristale akulli gjashtëkëndor, dhe përderisa drita e hënë reflekton përmes tyre në mënyrë të veçantë brenda kristaleve edhe krijohet ky ndriçim.