Këtu është arsyeja e vërtetë pse shëndosheni, nuk ka të bëjë me metabolizmin

Ne gjithmonë na është thënë se shkaku i yndyrës së tepërt është për shkak të ngadalësimit të metabolizmit tonë, i cili me moshën gradualisht bëhet gjithnjë e më pak efikas. Në realitet kjo është gjysmë gënjeshtër.

Loading poll ...

Realiteti është se rritja e peshës është drejtpërdrejt proporcionale me rritjen e stilit të jetesës sonë të qëndrimit ulur. Për të kuptuar më mirë se si punon metabolizmi ynë, shkenca e ka përfshirë atë në 3 faza.

E para nga këto tre faza quhet “Efekti termik i ushqimit” dhe kjo shkaktohet ndërsa hamë: kjo fazë çon në dje.gien e 10% të kalorive totale që duhet të konsumojmë gjatë një dite. As ushqimi i ngrënies si qershi, çaji jeshil apo kafeina nuk mund t’ju ndihmojë të humbni peshë.

Jo çuditërisht, aktiviteti që na ndihmon të humbasim më shumë peshë është vetëm ai fizik, i cili shkakton sekondën e tre fazave, atë të shpenzimeve kalorike për shkak të aktivitetit fizik.

Në këtë rast metabolizmi nuk ndalet, sepse sapo të përfundojë aktiviteti ynë, faza e tretë arrihet drejtpërdrejt, pas së cilës trupi vazhdon të djegë kalorinë pas punës së madhe dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .