Ki’rurgu shqiptar Krasniqi bën zbulimin e rrallë, pa prerje ose shpim

Emri Dr. Halil Krasniqi është tashmë emër i njohur ndërkombtarisht në shkencën e mjekësisë. Me më shumë se 15 mijë ope.racione kir.urgjike, është ndër mjekët me së dhumti përvojë në trajtimin operativ dhe endovaskular të sëm.undjeve kir.urgjike dhe vaskulare. Dr. Dr. Krasniqi është drejtor i klinikës vaskulare dhe endovaskulare, në Spitalin Helios në Pforzheim të Gjermanisë, spital ky i Qendrës Kl.inike Universitetare të Heidelbergut.

Loading poll ...

Gjatë gjithë karrierës së tij, gjatë trajtimeve në sallën operative, Dr. Dr. Krasniqi është interesuar që bëjë përmirësime në procedura dhe instrumente, që të ju mundësojë pacientëve trajtim të lehtë në aspektin profesional. Brenga kryesore e tij gjithmonë ishin prerjet e mëdha gjatë intervenimit kir.urgjik. Andaj, fokusi i tij ishte që këto intervenime të bëheshin pa prerje por vetëm me shpuarje, duke ju mundësuar pacientëve rikuperim shumë më të shpejtë, shkruajnë mediat gjermane.

Për trajtimin e sëm.undjeve të zgjerimit (Aneurizma) apo ngushtimit (stenoza) të arterieve dhe venave, duhej prerje kirurgjike, hapja e abdomenit apo Bypass-a. Deri më tani, kirurgët kishin mundësi që këto sëm.undje të i trajtonin me një punkcion në ije dhe atë në drejtim të zemrës, ose në drejtim të këmbës.

Por nuk ishte e mundur që kjo të kryhej në të dyja drejtimet në të njëjtën kohë, dhe pa prerje dhe hapje të arteries, apo një shpim të dytë i cili rrez.ikonte të i shkaktonte pacientit dëm.timin e arteries apo gja.këderdhje pas intervenimit.

Përvoja dhe angazhimi në shkencën e mjekësisë i Dr. Dr. Krasniqit, sollën në zbulimin shpikës të instrumentit „Krassa – Shipkë dy drejtimëshe“.

Shipka „Krassa“ tani e bënë të mundur trajtimin intervencional të enëve të gja.kut me një shpim me gji.lpërë, duke mundësuar ballonimin dhe implantimin e stentave në çdo artierie dhe venë, në drejtim të zemrës dhe në drejtim të këmbës, pa bërë asnjë prerje.

Shumica e këtyre intervenimeve do të mund kryhen vetëm me një shpim me gji.lpëre, futjen e shipkës „Krassa“ në enën e gja.kut, duke vazhduar me sondimin e telit dhe përmes tij ballonit dhe stentit. Trajtimi përmes Krassa-s, do ju mundësojë pacientëve rikuperim shumë të shpejtë, ndërsa kir.urgëve vaskular, radiologëve, angiologëve por edhe të kardiologëve në tërë botën, do të ju mundësojë intervenim shumë më të lehtë, pa prerje dhe pa komplikime.

Shipka e zbuluar do të futet në tregun botëror të instrumenteve të mjeksisë pas disa muajsh. Kir.urgët vaskular, kardiologët dhe kolegët e tjerë në Gjermani dhe vendet e tjera, janë shpreshur të kënaqur me këtë zbulim, duke mirëpritur që sa më shpejtë të kenë në përdorim këtë instrument.

Për këtë zbulim kanë shkruar edhe të mediat gjermane, duke vlerësuar lartë përkushtimin dhe punën e Dr. Dr. Krasniqit në shkencën e mjekësisë.

Në anën tjetër, Dr. Dr. Krasniqi shprehet i lumtur që zbulimi i tij do të ju mundësojë pacientëve intervenime më të lehta, kurse kolegëve të tij do të ju lehtësoj punën dhe përgjegjësinë që kanë në sallat operative të spitaleve. Ai po ashtu u shpreh i gatshëm që të vazhdoj kontributin e tij shkencor dhe profesional, në të mirë të pacientëve dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .