Kjo i ndodh trupit tuaj kur e teproni me ngrënien e ëmbëlsirave

Të gjithë jemi të vetëdijshëm që ngrënia e tepërt si e kripës po ashtu dhe e sheqerit .

Por asnjëherë nuk keni menduar apo lexuar me tej se kush janë në të vërtetë këto efekte negative dhe çfarë sjellin ato si për pamjen e jashtme po ashtu dhe për shëndetin tonë.

Edhe pse fruktoza ka përfitime për disa pjesë të trurit, nëse konsumohet shpesh, mund të shkaktojë vështirësi me kujtesën dhe të mësuarit. Përveç se ndikon në kujtesë, sheqeri na bën të hamë edhe më shumë dhe të na shtohet nevoja për ëmbëlsira.

Sheqeri gjithashtu ndikon në plakjen e lëkurës, duke shkaktuar formimin e shpejtë të rrudhave dhe ndalimin e aktivitetit të kolagjenit.

Sheqeri i tepërt reduktohet në lëkurë të tepërt, e cila prodhon yndyrë dhe ka më shumë gjasa të zhvillojë diabetin e tipit 2 dhe sëmundjet e rënda kardiovaskulare. Shumë njerëz janë të bindur se stresi zvogëlohet nëse hamë ëmbëlsira, por mënyra më e mirë për të luftuar stresin janë ushtrimet.