Kjo vajzë pinte 3 gota çaji jeshil në ditë, ajo ç’ndodhi me të i la mjekët pa fjalë!

Një vajzë gjashtëmbëdhjetë vjeçare në Mbretërinë e Bashkuar vuante nga probleme te barkut, dhim.bje koke dhe te vjella.

Loading poll ...

Ajo u dia.gnostikua me in.feksion të traktit urinar, dhe anti.biotikët dhe trajtimin në shtëpi ia sugjeruan mjeket.

Mjerisht, pas dy do.za të ant.ibiotikëve, gjendja e saj u përkeqësua. Ajo duhej të kthehej në spital dhe atje ajo mori një dia.gnozë të dytë që ishte – verdhëza.

Mjekët shpejt kuptuan se vajza kishte konsumuar çajin e gjelbër kinez sepse donte të humbiste peshën dhe se konsumimi i saj nga çaji që ajo e kishte blerë në internet, beri shume deme ne trupin e saj. Ajo kishte përdorur këtë çaj për disa muaj dhe ka pirë tri gota në ditë, edhe pse të gjitha udhëzimet janë shkruar në gjuhën kineze.

U konstatua se ne caj perfshihej një përbërës i quajtur “Camellia sinesis”. Kjo bimë me gjelbërim të përjetshëm është përdorur në çaj edhe pse dihet se nxit hepatitin tek vajzat.

Ky rast u kujtua nga mjekët dhe u shërbeu atyre si një paralajmërim se konsumi ekstrem i çajit të gjelbër mund të çojë në sëm.undje të mëlçisë dhe duhet të konsumohet në sasi të kufizuara.

Jo vetëm që, çaji jeshil gjithashtu mund të përmbajë komponime edhe më të dëm.shme dhe të gjithë duhet të jenë të kujdesshëm kur e përdorin atë. Këto komponime të dëmshme janë pesticide, të cilat mendohet të kontribuojnë në humbjen e peshës.

Këshilla jonë e sinqertë për ju është që të jeni të kujdesshëm dhe të mos përdorni çajin e gjelbër në sasi të mëdha, sepse mund të shkaktojë deme ne trupin tuaj.Kjo duhet te zbatohet edhe për ushqime të tjera, sepse çdo lloj ushqimi kur konsumohet në sasi të tepërt mund të bëhet i dëmshëm për shëndetin tuaj , ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .