“Krimb gjigant” zbuluar në Filipine

 Deri në një metër e gjysmë të gjatë dhe me një diametër që mund të arrijnë 6 centimetra, krimbi super i zi u zbulua nga një grup shkencëtarësh amerikanë, filipinas dhe francezë në ujërat e Mindanaos, në Filipine.

Krijesa, emri shkencor i së cilës është “teredine”, është bivalva më e gjallë e njohur nga njeriu.

Krimbi jeton brenda një lloj guackë të gjatë tubulare (e krijuar vetë në sajë të një substance që e sekreton), kokë poshtë dhe e zhytur në baltë, prej të cilës ushqehet.

Teredini janë molusqe të njohura para së gjithash për të qenë lakmitarë të drurit, në mënyrë që peshkatarët të njihen si krimba të anijeve.

Zakonisht këto jovertebrore janë vetëm disa centimetra të gjata, por Akademia Kombëtare e Shkencave të Shteteve të Bashkuara ka arritur të rimarrë për herë të parë një mostër anormale, duke e nxjerrë atë nga një predhë formë e trungut.

/Ora News.tv/