Kujdes! Mos hani kurrë portokall nëse po merrni këto il’açe

E keni lexuar udhëzimin “mos e merr këtë il’aç me lëngun e portokallit” dhe keni menduar përse? Nuk jeni të vetmit

Loading poll ...

Të paktën 53 ilaçe mund të bëhen më pak efikase nëse konsumohen bashkë me qitron, prandaj, njerëzit që përdorin il’açe të caktuara duhet të kenë kujdes se çfarë konsumojnë. Portokalli dhe grejpfruti përmbajnë një përbërës që kundërvepron me një enzimë në zorrën e hollë, që është përgjegjëse për absorbimin e thuajse gjysmës së të gjitha ilaçeve.

Si rezultat, ky frut mund t’i bëjë ilaçet më të forta ose jo aq të forta sa duhet duke ndikuar në mënyrën si trupi i absorbon ato.

Grejpfruti mund të ndikojë seriozisht në mënyrën si ilaçet funksionojnë, sidomos nëse po mjekoheni me il.açe për tensionin e lartë të gja.kut, aritminë ka.rdiake, statinën për uljen e niveleve të kolesterolit ose feksofenadinë për alergjitë. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .