Kujdesuni për veshkat, disa zakone të këqija të cilat duhet t’i ndryshoni me patjeter

Veshkat kryejnë disa funksione themelore për funksionimin e saktë të trupit tonë. Për këtë arsye duhet të fillojmë të kujdesemi për to. Ato jo vetëm që ndihmojnë për të shpërndarë toksinat në urinë, duke e dëbuar atë nga trupi, por gjithashtu prodhojnë ho.rmone esenciale dhe rregullojnë presionin e gja.kut.

Loading poll ...

Ato gjithashtu marrin pjesë në formimin e qelizave të kuqe të gja.kut në gja.k, të domosdoshme për shpërndarjen e oksigjenit në trupin tonë. Mund të shohim probleme të veshkave në rastet e mëposhtme të zgjatura: të vjella, fryma e keqe, ngjyra të ndryshme të urinës, marramendje, kruajtje e lëkurës, probleme të frymëmarrjes, dhimbje të papritura, anemi, lodhje ose ndjenja e të ftohtit. Në këtë rast është e këshillueshme që menjëherë të konsultoheni me mjekun.

Ndërkohë mund të fillojmë të ndihmojmë veshkat duke ndryshuar disa zakone të këqija. Këto janë më të zakonshmet:

Mos merrni lehtë disa sëmundje të zakonshme: madje edhe një ftohje e thjeshtë duhet gjithmonë të trajtohet si duhet, për të ndihmuar sistemin tonë imunitar shumë të vështirë në veshkat.

Shmangni alkoolin: këto pije nuk japin ndonjë të mirë për trupin tonë dhe dëmtojnë veshkat nëse abuzohet, madje deri në një dështim serioz që mund të jetë vd*kjepru.rës.

Ne gjithashtu kufizojmë konsumin e kafeinës: nga ab.uzimi i njëjtë mund të lindin probleme të veshkave dhe është vërtetuar se ky kusht lidhet me gurët në veshka në disa raste. Konsumi i moderuar nuk përfshin probleme.

Dhe le të shkojmë ngadalë edhe me përdorimin e il.açeve të dhi.mbjes: edhe pse nganjëherë kemi nevojë për to për të lehtësuar vuajtjet fizike, ato mund të jenë të dëmshme për veshkat ose për organe të tjera.

Pini pak ujë: nuk ka asgjë më të gabuar, ne do të duhet të paktën tw konsumojmw 2 litra ujë në ditë për të ndihmuar në dëbimin e toksinave. Pa të, rrjedha e veshkave do të zvogëlohej shumë

Mbani urinën: kjo është një nga shkaqet më të zakonshme të dëm.timit të veshkave dhe është e keqe, sepse në këtë mënyrë bakteret shp.ërthen brenda fshikëzës duke shkaktuar in.feksione ose më keq.

Konsumoni proteina të tepërta: kjo është një gjë e gabuar, duke pasur parasysh se në të njëjtën kohë rre.ziku i futjes në sëm.undjet e veshkave rritet. Pra, ne e moderojmë konsumin e mishit të kuq në radhë të parë dhe ne kërkojmë një mjek për këshilla se cila është doza e duhur për të bërë në dietën tonë.

Merrni shumë kripë: shumë kripë ka një efekt negativ në presionin e gja.kut, krijon probleme në zemër dhe madje edhe mosfunksionim e veshkave.

Flini pak: kurrë mos e nënvlerësoni rëndësinë e pushimit. Me 7-8 orë ne do t’i japim trupit tonë një mundësi për të rimbushur dhe të sigurohemi që indet të riparohen gjatë kësaj kohe kur stresi është i kufizuar dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .