Ky është ushqimi që ju rinon trurin, të paktën me 10 vite, konsumojeni sa më shpesh

Ky është ushqimi që ju rinon trurin, të paktën me 10 vite, konsumojeni sa më shpesh .Po flasim për spinaqin. Ndoshta e dinit që ai ka një sasi shumë të madhe të hekurit dhe ndihmon në forcimin e muskujve, por kurrë nuk e kishit menduar se kishte edhe këtë veti të pabesueshme.

Loading poll ...

Ndaj mos e ndani nga tryeza. Nëse e konsumoni rregullisht spinaqin ai do të ndihmojë trupin tuaj për të mbajtur formën e mirë, por mbi të gjitha do të ndihmojë edhe kujtesën, madje duke e rinuar atë.1 (3)

Studiuesit kanë zbuluar se vitamina K që përmban spinaqi është ajo që e mundëson këtë veti. Bëhet fjalë për rezultatet e një studimi të Rush University në Chicago.

Studiuesit analizuan 954 të moshuar për 5 vite me radhë. Pasi analizuan të dhënat mes atyre që kishin konsumuar rregullisht spinaq dhe të tjerëve, të parët kishin një kujtesë më të përmirësuar dhe truri i tyre rezultonte rreth 10 vjet më i ri. Sipas drejtuesve të studimit, asnjë rast më parë nuk ka zbuluar se vitamina K luan rol në përmirësimin e kapacitetin mendor me kalimin e kohës .Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .