Ky është vendi ku gratë i bëjnë magji burrave të rikthehen pranë tyre

Shqiptarët njihen si popull supersticioz, që nga “macja e zezë”, prerja e thonjve natën deri tek magjitë e zeza dhe të bardha. Qarkullojnë shumë persona që pretendojnë se bëjnë magji të bardhë në shërbim të dëshirave të njerëzve por dhe persona që bëjnë magji të zezë në dëm të jetëve të njerëzve që mallkohen.

Janë të famshme “magjitë” për të bërë dikë të të dashurojë marrëzisht. Në rrjetet sociale diku në një zonë fshati në Shqipëri, disa persona publikojnë video të shërbimeve që I bëjnë personave të ndryshëm duke kryer rite magjie të bardhë. Ata duket që I luten shpirtrave të bardhe dhe nëpërmjet disa ingredientëve të alternuar spërkasin rrobat e personit të cilit po i kryhet kjo magji.

Personat që bëjnë magji shfaqen në brendësi të banesave të braktisura nëpër fshatrav, duke mbajtur në dorë material magjie e duke iu lutur shpirtrave të bardhë për të larguar shpirtrat e zinj. Në disa prej videove duken të mbathura dhe sende personale të personave që po I bëhet magji duke I hedhur përsipër lëndë të ndryshme.