Ky produkt shtëpiak i njohur është një nga kimikatet toksike më vd.ekjeprurëse. Të gjithë po e përdorin atë

Zbardhuesi me klor është një nga artikujt më të përdorur në shtëpinë e secilit prej jush. Aroma që lëshon ka një ndikim të madh në sistemin nervor, të frymëmarrjes dhe në atë imunitar, duke shkaktuar reaksione alergjike, astmë, autizëm dhe madje edhe kancer.

Nëse keni evidentuar kollitje apo djegie pas përdorimit të tij, këto janë pikërisht shenja të vetive gërryese të këtij përbërësi. Kur kombinohet me amoniak, krijon një gaz vd.ekjeprurës. Ekspozimi ndaj këtij gazi shkakton simptoma si dhimbje gjoksi, përzierje, kollitje, pneumoni, sy, hundë dhe fyt të acaruar.

Klori është një gaz në temperaturën e dhomës. Duke qenë i tillë, mund të prodhojë një përbërës që shkakton kancerin, abortin, diabetin, infertilitetin, probleme me lindjen, çrregullimet imune etj.

Ai është gërryes ndaj syve, mushkërive, lëkurës dhe organeve të tjera. Oksidimi i klorit mund të zhvillojë acid hipoklorik, i cili është i aftë të shkatërrojë strukturën e qelizës. Klorina e ujit të pijshëm mund të oksidohet me ndotës organikë, duke krijuar substanca kancerogjene.

Klori dhe ujërat e zeza mund të formojnë një kancerogjen të rrezikshëm i cili lidhet me shfaqjen e kancerit të gjirit dhe me abortin te kafshët. Kloridi organik, duke përfshirë klorin, qëndron në mjedis për një kohë të gjatë duke shkaktuar çrregullime hormonale, kancer dhe probleme me riprodhimin.

Loading poll ...

Kështu, ju sugjerojmë një alternativë më të mirë zbardhuesi që mund ta përgatisni vetë në shtëpi.

Përbërësit:

¼ filxhan lëng limoni,
1 filxhan peroksid hidrogjeni,
12 gota uji

Udhëzime:

Kombinoni lëngun e limonit me peroksid hidrogjeni dhe ujë. Përdoreni atë si pastrues shtëpiak ose shtoni 2 gota për çdo larje. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .