Lind viçi me një sy, adhurohet në Indi

Një viç i porsalindur me vetëm një sy është adhuruar si një perëndi në indinë lindore.

Viçi i vogël, pamja e së cilës është për shkak të një defekti të lindjes, lindi në lagjen Bardhaman të Bengalit Perëndimor në Indi.

Shihet në video, viçi me një sy, i cili gjithashtu nuk ka një surrat, mund të shihet duke fërkuar gjuhën e saj dhe duke marrë frymë me vështirësi.

Pronari tha: “Që kur u lind, njerëzit më kanë pushtuar shtëpinë për të parë një viç të çuditshëm”.

Ata tani e konsiderojnë atë si një mrekulli të Perëndisë dhe kanë filluar ta adhurojnë atë.

Viçi ka cyclopia, një çrregullim i rrallë kongjenitale që ndodh dhe te njerëzit dhe kafshët.

Ajo zhvillohet në mitër kur hemisferat e majtë dhe të djathtë të trurit nuk ndahen pasi ato kanë për qëllim që herët në shtatzëni.

Kjo çon në formimin e një zgavër të vetme qendrore me një sy, ose nganjëherë të ndërthurur pjesërisht ose disa syze të ndara dhe shpesh mungojnë mungesa e plotë e qerpikëve dhe qepallat.

Hunda është gjithashtu deformuar, si në këtë viç, me një nofulla të sipërme të pazhvilluar.

Një krijesë me cyclopia mund të jetë në gjendje të dallojë dritën dhe errët, por nuk do të ketë vizion të duhur sepse retina nuk do të formohet si duhet.

Krijesat me gjendjen zakonisht janë të lindura ose vdesin pak pas, për shkak të frymëmarrjes dhe problemeve të trurit.

/Ora News.tv/