Lula: Vendet e tjera t’i bashkohen BRICS për të mbrojtur ‘jugun e botës’

Presidenti brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, rikonfirmoi gatishmërinë e tij për të sjellë më shumë vende në BRICS, grupi i formuar nga Brazili, Rusia, India, Kina dhe Afrika e Jugut.

“A mund ta imagjinoni Indonezinë të bashkohet me BRICS?” pyeti udhëheqësi progresiv gjatë programit “Conversa com o Presidente”, i transmetuar nga Johanesburgu, ku blloku i ekonomive në zhvillim po mblidhet.

Lula, i cili tha se ai po kërkonte një botë më demokratike dhe më mbështetëse, nënvizoi se donte të provokonte një diskutim mbi pabarazinë në ngjarjen në Afrikën e Jugut dhe nënvizoi se vendet e BRICS janë shumë të rëndësishme, pasi ato përfaqësojnë “hemisferën jugore”.

Related Articles

Back to top button