Mënyrat natyrale si të luf*oni inf.eksionet urinare brenda 24 orëve, pa marrë asnjë ant.ibiotik

Një infeksion i traktit urinar ndodh kur bakteret arrijnë të hyjnë këtë trakt e të shumohen, aq sa gjendja të degradojë në një inf.eksion. Mjekët dhe studiuesit pajtohen se bakteri E. coli zakonisht shkakton inf.eksione të traktit urinar.

Loading poll ...

Për fat të keq, pavarësisht metodave të shumta natyrale për të trajtuar inf.eksionet e kësaj natyre ende ant.ibiotiku shihet si kura kryesore. Megjithatë para se të dëndeni në il.açe, provoni metodat e mëposhtme të vërtetuara se janë mjaft efektive në luf*ën kundër baktereve të dëm.shme.

1. Pini shumë lëngje
Një studim i vitit 2013 zbuloi se dehidratimi dhe konsumi i ulët i lëngjeve mund të jetë një faktor rre.ziku në zhvillimin e inf.eksioneve të traktit urinar.

3. Konsumi i probiotikëve
Nëse jeni duke pyetur veten se si të shpëtoni nga një infeksion i  traktit urinar brenda 24 orë, atëherë probiotikët janë çelësi. Bakteret e mira e të dobishme ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe rikthimin e ekuilibrit natyror të baktereve në këtë zonë. Provoni kefirin,  kosin dhe lakrat turshi.

4. Provoni lëngun e  boronicës
Lëngu i boronicës përdoret shpesh si një il.aç natyral për inf.eksionet urinare. Antioksidantët dhe enzimat e gjendura në këtë frut me shumë vlera, parandalojnë dhe vr.asin bakteret që shumohen në fshikëzën e urinës.

5. Hudhra
Një tjetër il.aç kundër inf.eksioneve është hudhra. Hudhra përmban alicin, e njohur për vetinë e saj të fuqishme antimikrobike. Në mënyrë të veçantë, allicin ka treguar të shfaqë aktivitet antibakterial kundër një gamë të gjerë të baktereve, duke përfshirë E. coli dhe candida.

6. Vitamina C  mund të luajë një rol në trajtimin e inf.eksioneve të traktit urinar gjatë shta.tëzanisë. Si? Vitamina C ka aftësinë për të bërë urinën më acide, gjë që pengon rritjen e E. coli dhe rrit sistemin imunitar dhe ju lutemi mos harroni te na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .