Mësuesja e tërheq zvarrë fëmijën me autizëm përmes shkollës

Kamerat e sigurisë të një shkolle në Wurtland, Kentucky, SHBA  tregojn një mësues që tërheq një fëmijë nëpër korridoret e shkollës, ndonjëherë nga një krah, nganjëherë nga kyçet e dorës dhe në raste të tjera duke e tërhequr atë madje me gjunjë.

Video që është iniciuar ka nxjerrë në dritë faktin se viktima është një fëmijë 9-vjeçar i cili është diagnostikuar me një formë autizmi, prandaj nuk është e mundur që ai të tregojë vet se çfarë po ndodh brenda shkollës së tij.

Prindërit, të tronditur nga zbulimi, kërkojnë drejtësi për djalin e tyre, i cili përveç implikimeve psikologjike ka raportuar një shtrembërim dhe të nxira në krahët e tij .

Mësuesia u shkarkua të hënën, dy muaj pas incidentit të tetorit, raportet e WSAZ-TV nga CNN.

“E kam parë me të vërtetë në situatën më të keqen e tij dhe kurrë nuk e tregoji atë që e ka zvarritur poshtë korridorit,” tha Calep Nelson, njerku i djalit, për ABC TV WCHS.

Nelson i tha stacionit se djali është diagnostikuar me autizëm ADHD, PTSD, ankth dhe depresion dhe ka fjalim të kufizuar.

Angel Nelson, nëna e djalit, i tha USA TODAY përvoja ishte shumë e vështirë për djalin e saj. Ajo tha se po e ndan historinë e tij për të ndihmuar në parandalimin e incidenteve si kjo që të mos ndodhë më në të ardhmen.

“E dua shumë dhe dëshiroj që kjo të mos i ndodhë kurrë atij,” tha ajo.

/Ora News.tv/