Mijëra njerëz presin në shi për të dhuruar qeliza për 5 vjeçarin të prekur me kancer

 

Loading poll ...

Mijëra njerëz kanë pritur për orë të tëra në shi për të provuar nëse ata kanë qeliza të ngjashme me ato të një djali 5 vjeçar, i cili vuan nga një formë e rrallë leuçemie.

Prindërit e Oscar Saxelby-Lee e patën të pamundur të gjenin një donator për ta ndihmuar të birin e tyre në betejën kundër sëmundjes së rëndë dhe kohës.

Oscar u diagnostikua me një formë agresive të leuçemisë limfoblastike më 28 dhjetor të vitit të kaluar.

Mjekët thonë se ai ka vetëm tre muaj kohë për të gjetur qelizat e ngjashme që mund të shpëtojnë jetën e tij.

Një mik i familjes Lin Forward thuhet se ka thënë: “Pak Oskari është në një mënyrë të dobët për momentin.

/Ora News.tv/