Mos prisni mrekulli nga vaksina, Pipero : Ndiqni këto hapa për ta kaluar Koronavirusin sa më lehtë në shtëpi

Janë disa veprime, përtej ilaçeve, që mund t’i ndihmojnë njerëzit me koronavirus që ta kalojnë me lehtë inf ektimin.

Sipas asaj që mjeku infeksionist Pëllumb Pipero sugjeroi në studion e ABC, në një bisedë me gazetaren Juli Xhokaxhi, mënyra sesi e trajtoni veten kur inf ektoheni ka rëndësi.

Ajo që sugjeron mjeku janë: Ndenja për një farë kohe në diell për të marrë vitaminë D, ecja në ajër të pastër, ushqimi i mirë si dhe gjumi.

Po ashtu, këshillon Pipero, e mira do ishte që të pini sa më shumë ujë.

“Ata që janë pozitivë, duhet të bëjnë sa më shumë gjumë, e të rrinë sa më të qetë. Në vend që të shpërthejnë enzimat me efekt negativ, të shpër thejnë ato me efekt pozitiv.”

Kurse, i pyetur nëse mund të rekomandohen qetësues për ata që kalojnë gjendje an kthi apo str esi, Pipero këshilloi për cajra me efekt qetësues apo barna me bazë bimore.

“Mund të bëjnë një çaj, një qetësues, një subst ancë nga ato bimoret që sjellin gjumë.”

Ndërsa, për ata që e kanë kaluar koronavirusin, Pipero thekson: “Ata duhet t’i thotë vetes që kanë kaluar një beteje jo të lehtë. Kjo s’do të thotë, se për 2-3 javë mund të mos shfaqet sëm. undja prapë. Ende nuk e dimë sa të mbrojtur jemi. Kam dy raste, që janë inf ektuar dy herë. Herën e dytë pa shenja. Kujdesi vlen për të gjithë.”

Por, kur mund t’i vijë fundi kësaj pand emie?

Pëllumb Pipero thotë se këtë s’mund ta thotë askush, por shton se duke u nisur nga eksperiencat e mëparshme, virusi nuk neutralizohet pa dy vite e gjysmë.

“Nuk pres mrekulli me vaksinën. Edhe ndonjë vit do vijojë këtë be tejë, ju lutemi te na ndihmoni ne mirembajtjen e faqes vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE.