Mund të bëheni edhe ju ‘fallxhore’, mësoni si të lexoni të ardhmen në filxhanin e kafesë

A është ai mashkulli i jetës sime? Më do me të vërtetë? A do të ndryshoj punë? Për të gjetur përgjigjet e këtyre pyetjeve, nuk mjafton të hamendësoni shumë, por mjafton të pini një kafe!

Njohja e së ardhmes tuaj përmes leximit të llumit të kafesë, është një nga teknikat e vjetra të gjysheve ose fallxhoreve. Një metodë tradicionale dhe interesante.

Kafeomania nuk kërkon ndonjë njohuri specifike, por kryesisht bazohet në intuitë dhe një eksperiencë të mirë, e cila na mundëson të interpretojmë forma dhe simbole të mbetura në filxhan dhe pastaj të zbulojmë një kuptim të lashtë magjik të fshehur në të.

Origjina

Loading poll ...

Leximi i fundit të kafesë, është një art i lashtë dhe interesant, i cili vjen nga Mesopotamia dhe është përhapur në Evropën Qendrore dhe pastaj në Rusi pas zgjerimit të Perandorisë Osmane, në shekullin e shtatëmbëdhjetë.

Në Evropë leximi i fundeve të kafesë e ka përhapjen e saj maksimale në shekullin e nëntëmbëdhjetë. Por, kjo teknikë që të realizohet duhet që të bëhet pas konsumimit të një kafeje të mirë.

Leximi i fundit të kafesë bazohet në metodën turke të përgatitjes së saj, shkruan Class. Pra, ajo nuk mund të praktikohet me kafe moka, as me kafe ekspres ose kafe të shpejtë.

Faza e parë: përgatitja

Një filxhan i vogël prej porcelani të bardhë me fund të harkuar

Një lugë çaji me kafe të imët

Një gotë me ujë

Për të përgatitur kafenë turke duhet të përzieni gjysmën e ujit dhe gjysmën e sheqerit dhe t’i vendosni të valojnë. Kur vlon uji shtoni kafenë dhe përziejini. Hidheni kafenë në filxhan dhe lëreni të bjerë për një minutë para se ta gjerbni atë.

Faza e dytë: leximi

Pas mbarimit të kafesë, kthejeni filxhanin me kokë poshtë dhe bëni disa lëvizje rrethore të tij, duke u fokusuar në aspektet që doni të dini. Kthejeni atë më pas në tavolinë dhe prisni disa minuta, derisa fundi i filxhanit të jetë ftohur.

Kthejeni filxhanin(mbi të cilën do të ketë gjurmë të bazave të kafesë) dhe filloni leximin e shifrave të ndryshme, duke interpretuar kuptimin e tyre.

Faza e tretë: interpretimi

Simbolet lexohen në drejtimin e orës. Format nuk janë gjithmonë të mirënjohura dhe gjëja më e rëndësishme është të lejohet të udhëhiqeni nga intuita.

Ashtu si në letrat tarot, simbolet duhet të interpretohen në tërësinë e tyre: ato janë si një enigmë që duhet zgjidhur. Shifrat që duhen interpretuar janë ato brenda filxhanit. Këto përfaqësojnë të ardhmen.

Mbetjet e pranishme në pjesët anësore të tij paraqesin gjendjen aktuale.

Skajet e filxhanit përmbajnë shifra që lidhen me projektet, të ardhmen, udhëtimet, për lajme të mira dhe të këqija.

Gjurmët në muret e jashtme zbulojnë ekzistencën e një pengese, por gjithashtu sugjerojnë zgjidhje të mundshme.

Muret e brendshme të filxhanit shprehin ndjenjat, ekuilibrin emocional.

Fundi i filxhanit ka të bëjë me mallrat dhe shëndetin.

Simbolet kryesore dhe interpretimi i tyre:

Një rreth i plotë: pasuri

Një rreth me 4 pika: lindja e një fëmije

Një katror i plotë: probleme në perspektivë

Një shesh me një kryq: pabesi

Një tabelë e plotë: lumturi e madhe në dashuri

Formë ovale: sukses në nismat tuaja

Një trekëndësh: një punë e qëndrueshme dhe interesante

Një kokë lepuri: sukses i shpejtë dhe i shkurtër

Një bletë: përpjekjet tuaja do të shpërblehen nga suksesi

Një flutur: ndryshime të papritura

Një qiri: një sukses i madh

Një gjarpër: zili e dikujt që njeh mirë
Një peshk: po troket dashuria e vërtetë

Një shtëpi: probleme të brendshme në horizont

Një patkua: fillon një periudhë e lumtur për ju

Një flutur: lidhje e fortë, por e paqëndrueshme me një person

Një kurorë: suksesi personal

Një kryq: shqetësime, probleme shëndetësore